2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Külföld

Többen meghaltak egy kambodzsai kaszinószállódában keletkezett tűzben

Legkevesebb tíz ember meghalt szerda este a Kambodzsa észak-nyugati részén fekvő Poipet városában egy kaszinószállódában keletkezett hatalmas tűzben.

  • Többen meghaltak egy kambodzsai kaszinószállódában keletkezett tűzben

A helyi rendőrség előzetes jelentése szerint a Grand Diamond City Hotel épületében helyi idő szerint 23.30 (közép-európai idő szerint 17.30) körül kitört tűzben legkevesebb tíz ember meghalt és harminc megsérült.

Az esetről közölt fotókon látható, amint a tűzoltók daruval menekítik ki a szálloda erkélyén és az ablakpárkányokon rekedt embereket az égő épületből.

A többszintes épületegyüttes, valamint a két épületet összekötő gyaloghíd teljes terjedelmében lángolt.

A sérülteket a szomszédos thaiföldi Szakeo tartomány kórházaiba szállították - közölte a thaiföldi külügyminisztérium egyik forrása. A tájékoztatás szerint az esethez thai tűzoltókat is mozgósítottak.

A thaiföldi mentőcsapat egyik tagja az AFP francia hírügynökségnek azt mondta, hogy a tűz gyorsan terjedt a kaszinóhotelben, a szőnyegek miatt.

A Grand Diamond Cityben mintegy 400 ember dolgozik - közölte a kambodzsai rendőrség.

A helyi média szerint a tűz kitörésekor főleg külföldiek voltak az épületben.

A szállódakaszinó mintegy 200 méterre van a kambodzsai-thai határátkelőtől, a thaiföldi főváros, Bangkok és a közeli Angkor templomairól ismert turistaváros, Sziemreap közötti forgalmas úton.

Az elmúlt hónapokban Délkelet-Ázsiában több halálos kimenetelű tűzeset is történt éjszakai szórakozóhelyeken, amelyek esetében felmerült a gyanú, hogy nem tartották be az alapvető biztonsági, tűzvédelmi szabályokat.

Augusztusban a thaiföldi Pattaya közelében egy diszkóban keletkezett tűzben 26 ember vesztette életét, főként helyi fiatalok.

Egy hónappal később 32 ember halt meg egy karaokebárban keletkezett tűzben a vietnámi Ho Si Minh-város egyik elővárosában.

Borítókép: Reuters

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!