2020. szeptember 25.,
péntek, Eufrozina, Kende napja

Több uniós tagállam az oktatási intézmények újranyitását tervezi

MTI

2020. április 14., kedd 19:00

Több uniós tagállam a koronavírus-járvány miatt bezárt iskolák újranyitását tervezi - közölte Blazenka Divjak horvát oktatási miniszter, az uniós tagállamok illetékes minisztereinek keddi videókonferenciája utáni sajtótájékoztatón.

"Néhány tagállam már április végén szeretné megnyittatni az oktatási intézményeket, többen májusban tennék meg ezt a lépést" - mondta az EU soros horvát elnökségét képviselő Divjak.

A miniszter felhívta a figyelmet, hogy fontos egy jól koordinált, kiegyensúlyozott megközelítés kidolgozása, a tanulók és az oktatók védelme érdekében, amint az iskolák újból megnyílnak. "Tagállami hatáskörbe tartozik viszont az, hogy egyes országok miként szervezik meg a záróvizsgákat és a tanév hátralévő részét" - tette hozzá.

Az oktatási miniszterek továbbá arról tárgyaltak, hogyan lehetne kiaknázni a digitális távoktatás kínálta lehetőségeket, főként a jó gyakorlatok egymás közötti megosztása révén. Napirenden volt továbbá az egyenlő oktatáshoz való hozzáférés biztosítása, digitális eszközök nélküli, hátrányos helyzetű tanulók számára.

 

MTI