2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:30

Külföld

Több tucat halottja van az Újdelhiben tomboló tűznek

Legkevesebb 43-an vesztették életüket az indiai fővárosban egy tűzvészben. Újdelhiben egy piacon csaptak fel a lángok. Az első feltételezések szerint a tragédiát rövidzárlat okozta.

  • Több tucat halottja van az Újdelhiben tomboló tűznek

Órákon keresztül küzdöttek a hivatásos tűzoltók az indiai főváros központjában. Új-Delhiben helyi idő szerint hajnalban csaptak fel a lángok egy piacon.

Harminc autót és mintegy 100 tűzoltót riasztottak a helyszínre. A hatóság munkatársai 56 embert ideiglenesen evakuáltak a környékről.

A tűzoltóság parancsnoka azt mondta, 60-70 munkás aludt abban az épületben, ahol a lángok felcsaptak. A tragédiában több mint 40-en vesztették életüket. 20 embert kellett égési sérülésekkel és füstmérgezéssel kórházba szállítani. A civilek mellett 2 rendőrt és 2 tűzoltót is.

Az ázsiai ország kormányfője, Narendra Modi részvétét nyilvánította az elhunytak hozzátartozóinak, és mielőbbi felépülést kívánt a sérülteknek. Hasonlóan tett a belügyi tárca vezetője is. Újdelhi államminisztere bejelentette, hogy minden halott családja 1 millió rúpiát, vagyis több mint 4 millió forintnak megfeleő összeget kap. A sebesülteknek pedig fejenként 100 ezer rúpia, azaz 400 ezer forintnyi segélyt folyósítanak.

Az első feltételezések szerint a tragédiát rövidzárlat okozta. Indiában gyakoriak a tűzesetek a biztonsági szabályok figyelmen kívül hagyása és az ellenőrzések elmaradása miatt.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!