2020. szeptember 24.,
csütörtök, Gellért, Mercédesz napja

Több tucat halottja van az Újdelhiben tomboló tűznek

Hír TV

2019. december 8., vasárnap 11:59

Legkevesebb 43-an vesztették életüket az indiai fővárosban egy tűzvészben. Újdelhiben egy piacon csaptak fel a lángok. Az első feltételezések szerint a tragédiát rövidzárlat okozta.

Órákon keresztül küzdöttek a hivatásos tűzoltók az indiai főváros központjában. Új-Delhiben helyi idő szerint hajnalban csaptak fel a lángok egy piacon.

Harminc autót és mintegy 100 tűzoltót riasztottak a helyszínre. A hatóság munkatársai 56 embert ideiglenesen evakuáltak a környékről.

A tűzoltóság parancsnoka azt mondta, 60-70 munkás aludt abban az épületben, ahol a lángok felcsaptak. A tragédiában több mint 40-en vesztették életüket. 20 embert kellett égési sérülésekkel és füstmérgezéssel kórházba szállítani. A civilek mellett 2 rendőrt és 2 tűzoltót is.

Az ázsiai ország kormányfője, Narendra Modi részvétét nyilvánította az elhunytak hozzátartozóinak, és mielőbbi felépülést kívánt a sérülteknek. Hasonlóan tett a belügyi tárca vezetője is. Újdelhi államminisztere bejelentette, hogy minden halott családja 1 millió rúpiát, vagyis több mint 4 millió forintnak megfeleő összeget kap. A sebesülteknek pedig fejenként 100 ezer rúpia, azaz 400 ezer forintnyi segélyt folyósítanak.

Az első feltételezések szerint a tragédiát rövidzárlat okozta. Indiában gyakoriak a tűzesetek a biztonsági szabályok figyelmen kívül hagyása és az ellenőrzések elmaradása miatt.

Hír TV