2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Külföld

Több százan tüntettek Düsseldorfban az Ukrajnába küldött fegyverszállítmányok ellen

Németországban nem ez az első demonstráció a békéért, húsvétkor mintegy hetven városban voltak hasonló megmozdulások.

  • Több százan tüntettek Düsseldorfban az Ukrajnába küldött fegyverszállítmányok ellen

Többszázan vonultak utcára Düsseldorfban, hogy a háború és az újabb fegyver-szállítások ellen tüntessenek. A résztvevők szerint: bár Ukrajnának joga van megvédeni magát, de a több és komolyabb fegyver nem megoldás, hanem a háborúnak az elnyújtása.

A demonstrálók az újabb fegyverszállítások miatt vonultak utcára, ugyanis a német védelmi miniszter a vilniusi NATO-csúcson bejelentette: további fegyvereket szállítanak Ukrajnának csaknem 700 millió euró értékben. Németország az Egyesült Államok után Ukrajna második legnagyobb katonai támogatója.

Volt olyan tüntető, aki szerint az Oroszország elleni szankciók rossz hatással vannak Európa gazdaságára is. Szerinte ez a helyzet csak az Egyesült Államoknak jó.

Korábban a szociáldemokrata párt nagygyűlésén háborús politikája miatt bírálták a német kancellárt. A tüntetők Olaf Scholzot akkor háborús uszítónak nevezték és azt követelték, hogy fegyverek nélkül csináljon békét.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!