2024. 04. 21. Vasárnap Konrád napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Külföld

Több száz tüntetőt vettek őrizetbe Oroszországban

Mintegy 250 tüntetőt vettek őrizetbe Oroszország-szerte a szombati kormányellenes tüntetések során. A Moszkva belvárosában tartott nem engedélyezett ellenzéki tüntetés résztvevői közül 146 főt a fővárosban, további 99-et pedig vidéken állítottak elő.

  • Több száz tüntetőt vettek őrizetbe Oroszországban

Folytatódtak a július közepe óta tartó tüntetések az orosz fővárosban, amiket a moszkvai képviselő-testület megválasztásából kizárt ellenzéki jelöltek szerveztek. A rendőrök még a demonstrációt megelőzően őrizetbe vették Ljubov Szobolt, a Korrupcióellenes Küzdelem Alapítványa jogászát. A független képviselő-aspiráns Twitter oldalán élőben közvetítette, amikor rohamrendőrök törtek be hozzá.

A moszkvai tüntetést a hatóságok engedélyezték, de a demonstrálók egy csoportja a kordont átlépve az elnöki hivatal felé indult. A BBC szerint csaknem 60 ezren mentek ki az utcákra, hogy tisztességes választásokat követeljenek. 2011 óta ez volt a legnagyobb ellenzéki megmozdulás.

 

Estére a rendőrség 146 embert vett őrizetbe, a fővárosi tüntetéssel való szolidaritásból megtartott vidéki megmozdulásokon pedig további 99 személyt állítottak elő.

A hivatalos adatok szerint a két legutóbbi, engedély nélküli megmozduláson mintegy 1700 embert tartóztattak le. 11 gyanúsított ellen büntetőeljárás is indult, többeket pedig elzárással és pénzbüntetéssel sújtottak.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ekkora árra senki sem számított + videó

Ekkora árra senki sem számított + videó

Halálos áldozatai is vannak a heves esőzéseknek világszerte. Irán, több arab állam és Oroszország is komoly áradásokkal küzd. Ezrek voltak kénytelenek elhagyni lakóhelyüket.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!