2022. 08. 11. Csütörtök Zsuzsanna, Tiborc napja
Jelenleg a TV-ben:

Mi svábok, mindig jó magyarok voltunk

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Több száz tüntetőt vettek őrizetbe Oroszországban

Mintegy 250 tüntetőt vettek őrizetbe Oroszország-szerte a szombati kormányellenes tüntetések során. A Moszkva belvárosában tartott nem engedélyezett ellenzéki tüntetés résztvevői közül 146 főt a fővárosban, további 99-et pedig vidéken állítottak elő.

  • Több száz tüntetőt vettek őrizetbe Oroszországban

Folytatódtak a július közepe óta tartó tüntetések az orosz fővárosban, amiket a moszkvai képviselő-testület megválasztásából kizárt ellenzéki jelöltek szerveztek. A rendőrök még a demonstrációt megelőzően őrizetbe vették Ljubov Szobolt, a Korrupcióellenes Küzdelem Alapítványa jogászát. A független képviselő-aspiráns Twitter oldalán élőben közvetítette, amikor rohamrendőrök törtek be hozzá.

A moszkvai tüntetést a hatóságok engedélyezték, de a demonstrálók egy csoportja a kordont átlépve az elnöki hivatal felé indult. A BBC szerint csaknem 60 ezren mentek ki az utcákra, hogy tisztességes választásokat követeljenek. 2011 óta ez volt a legnagyobb ellenzéki megmozdulás.

 

Estére a rendőrség 146 embert vett őrizetbe, a fővárosi tüntetéssel való szolidaritásból megtartott vidéki megmozdulásokon pedig további 99 személyt állítottak elő.

A hivatalos adatok szerint a két legutóbbi, engedély nélküli megmozduláson mintegy 1700 embert tartóztattak le. 11 gyanúsított ellen büntetőeljárás is indult, többeket pedig elzárással és pénzbüntetéssel sújtottak.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!