2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Több száz katonát vezényelnek a határhoz az újabb migránskaraván miatt

Az Egyesült Államok védelmi minisztériuma bejelentette, hogy több száz katonát átcsoportosít a texasi Eagle Pass település közelébe, mert újabb migránskaraván érkezett a mexikói oldalra. A közel kétezer közép-amerikai bevándorló a mexikói illetékesek szerint „menedékkérő”, vagyis hajlandóak alávetni magukat az amerikai hatóság eljárásának.

  • Több száz katonát vezényelnek a határhoz az újabb migránskaraván miatt

Donald Trump korábbi kijelentése szerint tarthatatlan a mexikói határnál kialakult helyzet. Felszólította a törvényhozókat, hogy állapodjanak meg a finanszírozáshoz szükséges összeg és a déli határbiztonság megteremtésének megszavazásában.

Az újabb migránsoknak a mexikói oldalon egy üzemen kívüli gyártelepen rendeztek be ideiglenes szálláshelyet. A két ország között a Rio Grande folyó a természetes határ, amelynek egyik hídja szolgál átkelőül.

Az amerikai tisztviselők naponta tizenkét-tizenöt menedékkérő adatait tudják feldolgozni, így a karavánból sokan hónapokig a határnál rostokolhatnak.

„Arra számítok, hogy a mexikói hatóságok segítenek majd munkát találni. Úgy tervezem, hogy gyermekes anyaként politikai menedékjogot kérek majd a másik oldalon. De mivel ez hosszú időt vesz igénybe, addig itt fogok várni és keresek magamnak munkát” – nyilatkozta egy menedékkérő asszony.

A híd amerikai oldalán pajzsokkal felszerelkezett rendőrök állnak, hogy megakadályozzák a törvénytelen bejutást az Egyesült Államokba. Közben a mexikói rendőrség és hadsereg emberei körbevették a gyártelepet, nehogy a migránsok áttörjenek a hídon.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!