2023. 09. 21. Csütörtök Máté, Mirella napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Több mint ezer halottja van a természeti csapásnak

Több, mint ezer halottja van a pénteki marokkói földrengésnek. A Richter-skála szerinti 7-es erősségű földmozgás epicentruma az észak-afrikai ország középső részén volt. Százakat szállítottak kórházba, sokan a romok alatt rekedtek. Az anyagi kár egyelőre felbecsülhetetlen. A Külgazdasági és Külügyminisztérium azt közölte, hogy nincs magyar áldozata vagy sérültje a katasztrófának.

  • Több mint ezer halottja van a természeti csapásnak

Takarókat, párnákat, ivóvizet, kötszert és gyógyszert osztanak a rászorulóknak Arjat településen. A marokkói fővárostól mintegy 20 kilométerre fekvő falu egy a több tucat közül, ahol súlyos károk keletkeztek az éjszakai földrengés után.

A rabati székhelyű geológiai központ beszámolója szerint a földmozgás a Richter-skála szerinti 7-es erősségű volt. Epicentruma pedig az észak-afrikai ország középső részén, Al-Hauz tartományban volt, Marrákestől délnyugatra.

A belügyminisztérium közleménye szerint több százan vesztették életüket a katasztrófa következtében. Ezrek sérültek meg, közülük több százan súlyosan. Őket kórházba szállították.

Miután sokan az épületek romjai alatt rekedtek, a halálos áldozatok száma vélhetően emelkedni fog. További komoly gond, hogy nem tudják, hányan tűntek el. A hatóságok minden szükséges erőforrást mozgósítottak az érintett területek megsegítéséhez.

A marokkói média szerint ez volt a legerősebb földrengés, amely eddig a királyságot sújtotta. Tizenkilenc éve, 2004. február 24-én a Richter-skála szerinti 6,3-as erősségű földrengés rázta Marokkót. Akkor 628 ember halt meg.

A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján nincs magyar áldozata vagy sérültje az éjszakai földrengésnek Marokkóban - tájékoztatott Paczolay Máté külügyi szóvivő.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Egy francia-német javaslat eltörölné a vétójogot az Unióban

Egy francia-német javaslat eltörölné a vétójogot az Unióban

Az Uniónak radikális változáson kell átmennie ahhoz, hogy új tagokat vegyen fel. A bővítés után hatékony uniós kormányzásra lesz szükség, ezért át kell térni a többségi döntéshozatalra. Többek között ez áll abban a javaslatcsomagban, amit Franciaország és Németország dolgozott ki, és amely az elkövetkező hónapokban tárgyalóasztalon lehet az uniós egyeztetéseken.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!