2024. 09. 16. Hétfő Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Több száz bevándorlót helyeznek át a spanyol hatóságok + videó

Már turistaparadicsomokba viszik az illegális migránsokat Spanyolországban. A héten háromszáz bevándorlót helyezett át a baloldali kormány a Kanári-szigetekről Madridba. Emellett az egyik, magyarok körében is népszerű katalóniai nyaralóvárosba is kétszáz menedékkérőt szállítanak a hatóságok. A Hír Televíziót Tóth Brigitta tudósította, Murciából.

  • Több száz bevándorlót helyeznek át a spanyol hatóságok + videó

Egyre nagyobb a feszültség Spanyolországban az illegális bevándorlók miatt. A kormány a héten tovább folytatta a Kanári-szigetekre érkezett emberek áthelyezését más régiókba, hogy tehermentesítse a túlterhelt regionális befogadórendszert.

Első körben 337 afrikai állampolgárt hoztak át Madridba az Air Európa egyik gépén. Vannak, akik a fővárosban maradnak, másokat pedig onnan visznek el más régiókba. Ezzel egy időben kiderült, hogy még kétszáz fő áthelyezését hagyták jóvá a magyarok körében is népszerű Costa Brava egyik turistaparadicsomába, Tossa de Marba. Ráadásul úgy bólintottak rá erre, hogy ez az egyik olyan település, ami a legtöbb turistát fogadja a még alig elkezdődött utószezonban is. Úgy tudni, hogy a menekülteket ideiglenesen egy négycsillagos szállodában helyezik el, de hogy meddig maradnak ott és mit fognak csinálni, azt nem tudni.

Tossa de Mar polgármestere kissé aggódik az érkezők miatt, leginkább azért, mert szerinte aránytalanul sok embert visznek hozzájuk, hisz hatezer fő sem lakja Tossát, de kétszáz afrikait telepítenek oda, miközben a szomszédban lévő jóval nagyobb Blanes és Lloret de mar ennek csak a töredékét fogadta be. Szerinte ráadásul a túl sok bevándorló negatív hatással lehet a szállásfoglalásokra is, de hozzátette, hogy egyébként tudja, hogy humanitárius problémáról van szó, de szerinte érdemesebb lett volna novemberre vagy decemberre időzíteni ezt az áthelyezést, mert akkor nem okozna ekkora problémát.

A jobboldali Vox közben azt követeli Tossa polgármesterétől, hogy szolidaritás helyett toloncoltassa ki ezt a kétszáz illegálisan Spanyolországba érkezett embert, mert szerintük az egész megye már eddig is túl sok bevándorlót fogadott be.

Augusztus közepéig már több mint 31 ezer illegális bevándorló érkezett Spanyolországba, ami 66 százalékkal több a tavalyi adatoknál. A hatóságok szerint idén minden eddigi migrációs rekord meg fog dőlni az országban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!