2024. 06. 23. Vasárnap Zoltán napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Napi aktuális 04:40

Külföld

Több palesztinnal is végzett az izraeli hadsereg Ciszjordániában

Az izraeli hadsereg lelőtt három palesztint kedden, akik egy autóból tüzet nyitottak a katonákra a ciszjordániai Nábluszban - tájékoztatott az izraeli katonai rádió.

  • Több palesztinnal is végzett az izraeli hadsereg Ciszjordániában

A palesztin televízióban egy katonai jármű volt látható, amely eltorlaszolta az incidens helyszínéhez vezető utat. Mellette egy mentőautó állt, a környéken katonák végeztek vizsgálatot.

Az izraeli hadsereg három M16-os gépkarabélyt és más eszközöket foglalt le a támadók autójából.

Az elmúlt évben fokozódott az erőszak Ciszjordániában, és egyre gyakoribbá váltak az izraeli rajtaütések, a palesztin utcai támadások, illetve a telepesek ámokfutásai a palesztin falvakban.

A Ciszjordánia északi részén található Náblusz az izraeli megszállással szembeni palesztin ellenállás egyik hagyományos központja.

Idén több mint százötven palesztinnal végeztek Ciszjordániában: több mint egy évtizede nem volt ilyen magas a halálos áldozatok száma a területen. Eközben legalább huszonöt izraeli vesztette életét palesztin támadásokban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szerelem + videó

Szélesvásznú történelem: Szerelem + videó

1971-ben Darvas Lili, Törőcsik Mari és Darvas Iván főszereplésével, Makk Károly rendezésében mutatták be a Cannes-ben a zsűri nagydíjával is kitüntetett Szerelem című filmet. A Szélesvásznú történelem adásában Bencze Ilona Jászai Mari-díjas színművésznővel és Lukácsy György filmkritikussal beszélgettünk a magyar filmtörténelem egyik legfontosabb alkotásáról.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!