2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Ahogy éltem, úgy fogok meghalni

Következik:

Napi aktuális 04:40

Külföld

Több ország is elismerte a Palesztin államot + videó

Hivatalosan is elismerte a palesztin államot kedden, Írország, Spanyolország és Norvégia. Ezzel szemben a dán parlament elutasította az állam elismerését. Franciaország szerint nem időszerű a palesztin állam egyoldalú elismerése.

  • Több ország is elismerte a Palesztin államot + videó

Fekete füst gomolygott Gáza határa felett. Az izraeli hadsereg tovább folytatta a támadást Gáza déli részén található, Rafah városa ellen.

Az izraeli hadsereg légicsapást hajtott végre egy rafahi menekülttábor ellen vasárnap. Ezért a Hamász felfüggesztette a tűzszüneti tárgyalásokat Izraellel, amiben több ember meghalt. Izraeli közlések szerint a Hamász két magas rangú tagját vették célba.

Palesztin zászló lobog az ír parlament előtt. Írország hivatalosan is elismerte a palesztin államot. Az ír kormány az elismerést kedd reggeli ülésén hagyta jóvá. Palesztinát szuverén és független államként ismeri el, valamint, hogy teljeskörű diplomáciai kapcsolatokat létesít Dublin és Rámalláh között.

Írország mellett Spanyolország és Norvégia is hivatalosan is elismerte az önálló palesztin államot. Izrael többször is hangoztatta, hogy elítélte a lépést, mondván ezzel csak a Hamászt erősítik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!