2024. 04. 21. Vasárnap Konrád napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Bayer show 21:10

Külföld

Több mint tízezer pedagógus demonstrált Bukarestben

Későbbre halasztották a román kormány átalakítását a sztrájkoló pedagógusok miatt - jelentette be Nicolae Ciuca kormányfő, akinek pénteken kellett volna lemondania a miniszterelnöki tisztségről. Tizenötezer pedagógus tiltakozott a román kormány ellen Bukarestben.

  • Több mint tízezer pedagógus demonstrált Bukarestben

Az oktatási szakszervezetek többek között a megígért, de rendre elnapolt béremelések folyósítását, a túlórák kifizetését, az ingázás költségeinek kompenzálását és kiegészítő pihenőszabadságokat követelnek.

A román kormány szerdai egyeztetésen közölte a szakszervezetekkel, hogy nem áll módjában fizetésemelést vagy új bérpótlékokat adni, de felajánlott egy, valamivel több, mint 180 ezer forintos egyszeri bérkiegészítést, amelyet az év végéig folyósítanának.

A tanügyi szakszervezetek keddre újabb tüntetést helyeztek kilátásba, illetve az 5 napja tartó tanügyi sztrájkot is folytatják.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!