2024. 04. 22. Hétfő Csilla, Noémi napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Több mint százmillióval nőtt Zelenszkij mesés vagyona

Törvényi kötelességnek eleget téve közzétette vagyonnyilatkozatát Volodimir Zelenszkij. Az ukrán elnöknek és családjának 2023-ban 12.4 millió hrivnya bevétele volt, ami mai árfolyamon körülbelül 116 millió forintnak felel meg. Tehát havonta nagyjából 9-10 millió forintnak megfelelő összeget keresett.

  • Több mint százmillióval nőtt Zelenszkij mesés vagyona

A Magyar Nemzet beszámolója szerint vagyonnyilatkozatból az is kiderül, hogy ez az összeg 8,7 millió hrivnyával több, mint az előző évben volt.

A jelentős emelkedés annak köszönhető, hogy az ukrán elnök tavaly 7,45 millió hrvinya értékben adott l államkötvényeket. Ezen túl majd 5 millió hrivnya bevétele volt még az elnöki fizetéséből, a banki kamatokból, valamint az ingatlanok kiadásából. Kiemelték, hogy 2023-ban megújították a háború miatt felfüggesztett bérbeadási szerződéseket, emiatt is gyarapodott a családi kassza. Ezek mellett Volodimir Zelenszkijéknek még 2,8 millió hrivnya megtakarítása volt.

A nyilatkozat szemérmesen úgy nyilatkozik, ingatlanjaiban, autóiban, cégeiben nem tötént változás, de azt tételesen nem sorolják fel, mi van tulajdonában. A Forbes a háború kirobbanása után részletes portfóliót közölt (nyilvános) vagyonáról. 

Ebben az ukrán elnök összvagyonát két évvel ezelőtt 20 millió dollárra, mai árfolyamon kb. 7,3 milliárd forintra becsülték.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!