2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Külföld

Több mint száz migránst vett fedélzetére a Sea Watch-4 hajó

Száznégy migránst vett fedélzetére a Sea-Watch német civilszervezet Sea Watch-4 nevű hajója a líbiai partok előtt. A civilszervezet vasárnap a Twitteren közölte, hogy felvett menedékkérők között 37-en fiatalkorúak. A Sea Watch-4 augusztus 15-én indult első bevetésére a Földközi-tengeren a spanyolországi Burriana kikötőjéből. Egyelőre nem világos, hogy a fedélzetre vett emberek hol szállhatnak partra.

  • Több mint száz migránst vett fedélzetére a Sea Watch-4 hajó

Nello Musumeci szicíliai kormányzó a helyi regisztrációs központok és migránstáborok kiürítését, valamint a bevándorlók elszállítását jelentette be a „migránsinvázióra és egészségügyi vészhelyzetre” hivatkozva szombat este. Az olasz belügyminisztérium vasárnap érvénytelennek nevezte intézkedését hangsúlyozva, hogy a migráció nem a tartományok, hanem a kormány hatáskörébe tartozik.

A dél-olaszországi Lampedusán 1200 migráns tartózkodik, ezren a kevesebb mint kétszáz fős regisztrációs központban, további kétszázan a sziget plébániájához tartozó épületben. Péntektől 337 személyt szállítottak át Szicíliára. További hétszázötvenen az Azzurra karanténhajón vannak elhelyezve, 167 személy az Auréliával már megérkezett Szicíliára. Lampedusáról a korábbi ütemezés szerint hétfő reggel szállítják át a következő, több mint negyven fős csoportot a szicíliai Porto Empedocléba, majd innen Caltanisetta migránsközpontjába.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Koránt égettek Malmőben

Koránt égettek Malmőben

Egy férfi és egy nő pénteken elégette a muszlimok szent könyvének, a Koránnak egy példányát Svédország harmadik legnépesebb városában, Malmőben, a történtekről a sajtóban helyszíni videofelvételeket is közzétettek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!