2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Több mint száz halálos áldozata van a héten történt gázai lövöldözésnek + videó

Már 120 halottja és 750 sérültje van az izraeli katonák általi sortűznek, amit segélyre váró palesztinokra mértek a napokban – közölte a Hamász egészségügyi minisztériuma.

  • Több mint száz halálos áldozata van a héten történt gázai lövöldözésnek + videó

Hozzátartozókkal és sérültekkel teli kórház. Szinte egyetlen szabad ágy sincsen ebben a gázai létesítményben a héten történt lövöldözés óta. A civilek több hetes éhezés után próbáltak élelmiszerhez jutni, amikor Hamász források szerint az izraeli hadsereg tüzet nyitott rájuk. Az izraeli erők visszautasítják, hogy ezt történt. Álláspontjuk szerint a tömegből többen elindultak feléjük, és a figyelmeztető lövések ellenére sem álltak meg, így biztonságuk érdekében kénytelenek voltak tüzet nyitni és az ekkor kitört pánikban halt meg az emberek többsége, mivel menekülés közben halálra taposták egymást.

Ahogy a segélyszállítmány megérkezett és az emberek összegyűltek körülötte az élelmiszerért egyből tankok és drónok jelentek meg amik lőni kezdtek ránk. Nekem megsérült a hátam, közel egy óránk keresztül véreztem a helyszínen, mire a rokonaim értem jöttek és kórházba vittek.- mesélte a lövöldözés egyik áldozata.

Az amerikai elnök is megszólalt az incidenst követően. Joe Biden szerint megnehezíti a tárgyalásokat az izraeli hadsereg lövöldözése. Hozzátette a kormány megvizsgálja mi történt pontosan. Mivel jelenleg úgy gondolja valóban két narratíva alakult ki, amiben nincs egyezés.

Fontos, hogy beszéljünk a Gázában történt tragikus és riasztó eseményről. Miközben humanitárius segítséget próbáltunk biztosítani több ember is életét veszítette és ez szívszorító. A civilek kétségbeesettek. Ártatlanok kerültek a háború áldozatává és még a családjukat sem tudják élelmiszerekkel ellátni. A külső segítség pedig látható milyen reakciót eredmény. -nyilatkozta Joe Biden.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának rendkívüli ülésén a tagállamok többsége Izraelt hibáztatta, de mégsem született elítélő határozat, mert az Egyesült Államok megvétózta az Algéria által benyújtott tervezetet mondván, hogy az incidens számos részlete egyelőre tisztázatlan.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

A Moziklip egy 1987-ben készült magyar zenés szkeccsfilm, amelyet Tímár Péter rendezett. A filmben 18 popzenei és újhullámos előadó mutatkozott be egy-egy klip erejéig. Vincze Lillát és a Varga Miklóst kérdeztük a Szélesvásznú történelemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!