2021. 12. 01. Szerda Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 07:50

Külföld

Több mint háromszáz migránst szabadítottak ki egy teherautó rakteréből

Több mint háromszáz illegális bevándorlót szabadítottak ki Mexikóban egy teherautó rakteréből - közölte pénteken a latin-amerikai ország bevándorlási hatósága (INM).

A tájékoztatás szerint a keleti Veracruz állam Cosamaloapan településén található ellenőrzőponton a katonák és rendőrök segélykiáltásokat és zörgést hallottak egy teherautó rakteréből, amelyben 334 embert találtak összezsúfolva.

A bevándorlók a hatóságok szerint rendkívül rossz egészségi állapotban voltak, nem volt sem vizük, sem élelmük, a szellőztetés hiánya miatt többen nem kaptak levegőt.

A mexikói bevándorlási hatóság legutóbb október 8-án számolt be hasonló esetről. Akkor mexikói katonák 652 embert találtak három lezárt kamionban Tamaulipas államban.

Az idén jelentősen megnőtt az Egyesült Államokba tartó illegális bevándorlók száma. Az amerikai-mexikói határon szeptemberben mintegy 192 ezer határsértőt fogtak el. Az Egyesült Államok Vámügyi és Határvédelmi Ügynökségének (CBP) pénteki közlése szerint ez 9 százalékos csökkenést jelent augusztushoz képest.

Az amerikai hatóságok 1,73 millió migránst vettek őrizetbe a mexikói-amerikai határon a 2021. szeptember 30-án lezárult pénzügyi évben, amely az amerikai történelemben valaha volt legmagasabb szám. Az azt megelőző pénzügyi évben ez a szám 458 ezer volt.

A legtöbb migráns Guatemalából, Hondurasból és Salvadorból indul útnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!