2023. 09. 24. Vasárnap Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Külföld

Több mint egy tucat halálos áldozata van a földrengésnek Ecuadorban

Legalább 16 ember vesztette életét, csaknem négyszázan pedig megsérültek az Ecuadorban pusztító földrengésben. A 6,7-es erősségű rengés nyomán több ház összeomlott. Az emberek pánikolva menekültek az utcákra. A rengést még Peru északi részén is érezni lehetett.

  • Több mint egy tucat halálos áldozata van a földrengésnek Ecuadorban

A földrengés az ország északi részénnagyobb pusztítást végzett: több ház is összeomlott. A mentőszolgálatok teljes erővel dolgoznak a károk elhárításán és a romok alatt rekedt emberek kimentésén. A katasztrófának eddig több mint egy tucat halálos áldozata van, de a következő napokban még számos holttestet találhatnak a hatóságok. Az erős rengések miatt több, csaknem négyszázan sérültek meg.

Egy múzeum pedig az óceánba omlott: a tengerészeti ereklyéket őrző intézményt egy mólóra építették. Az összedőlt épületből több mint 5000 műtárgyat kell kimenteni. A szakemberek szerint a térségben nem várható a földrengéseket követő szökőár.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál: Egynapos háborúban dőlt el Karabah sorsa

Globál: Egynapos háborúban dőlt el Karabah sorsa

Berobbant a lőporos hordó a Kaukázusban. Az ukrán háború tombolása közepette vitték dűlőre az azeriek régi történelmi konfliktusukat az örményekkel. A Globálban Vasa Lászlóval, a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatójával beszélgetünk a témáról.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Zelenszkij úgy táncol, ahogy Németország fütyül?

Zelenszkij úgy táncol, ahogy Németország fütyül?

Meglehetősen nagy megdöbbenést keltett a diplomáciai adok-kapok, amelynek Ukrajna és egyik legfontosabb szövetségese, Lengyelország között lehettünk tanúi a napokban – írja a Magyar Nemzet. Miért mehettek ennyire messzire az ukránok, mi állhatott Zelenszkij elnök éles szavai mögött?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!