2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Ahogy éltem, úgy fogok meghalni 10:55

Külföld

Több mint 230 ezer halottja van a jemeni polgárháborúnak

Becslések szerint mintegy 233 ezer ember vesztette életét a jemeni polgárháború hat évében - közölte kedden az ENSZ.

  • Több mint 230 ezer halottja van a jemeni polgárháborúnak

Az ENSZ Humanitárius Ügyeket Koordináló Hivatalának (OCHA) jelentése szerint a halálos áldozatok közül mintegy 131 ezer olyan okok miatt lelte halálát, mint az élelmiszer, az egészségügyi ellátás és az infrastruktúra hiánya. Az OCHA szerint "ez a megdöbbentő szám sajnálatos és elfogadhatatlan", a hivatal szerint a konfliktus tovább fokozódott 2020-ban, aminek következtében sokkoló méreteket öltött a civilek szenvedése.

Az OCHA azonnali tűzszünetre szólított fel az arab-félszigeti országban.

A fokozódó konfliktus és a hosszan tartó gazdasági blokád miatt a humanitárius szükségletek tovább nőttek Jemenben, ahol 24,3 millió ember fog humanitárius segítségnyújtásra szorulni 2021-ben - hangsúlyozta az OCHA.

Jemenben 2014 augusztusa óta dúl polgárháború a húszi síita felkelők és a rijádi száműzetésben élő Abed Rabbó Manszúr Hádi jemeni elnökhöz hű erők között, amelyeket 2015 óta támogat a Szaúd-Arábia által vezetett koalíció. Szaúd-Arábia attól tart, hogy regionális riválisa, Irán komolyabban megvetheti a lábát az Arab-félszigeten a síita felkelők térnyerésének következtében.

A jemeni polgárháborúban milliók váltak földönfutóvá, a konfliktus miatt a világ legsúlyosabb humanitárius válsága alakult ki az országban.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!