2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Külföld

Több mint 200 emberéletet követeltek az árvizek és földcsuszamlások Dél-Ázsiában

Több mint 200 halálos áldozatuk van az áradásoknak és földcsuszamlásoknak Nepálban, Indiában és Bangladesben - jelentették hétfőn a helyi katasztrófavédelmi hatóságok.

  • Több mint 200 emberéletet követeltek az árvizek és földcsuszamlások Dél-Ázsiában

Nepálban a monszunesők okozta természeti katasztrófákban június 12-e óta 114-en haltak meg, nagyrészük földcsuszamlások miatt. Az országból szombat óta ismét heves esőzéseket jelentettek, a katasztrófavédelem szóvivője azt mondta, országszerte szinte az összes folyóparti településen árvízriasztást adtak ki.

Bangladesben legalább 21 ember, köztük 16 gyerek halt meg, és több mint 2,6 millióan kényszerültek elhagyni otthonaikat hétfőig.

A kelet-indiai Asszám államban 84-en haltak meg, és majdnem 543 ezer embert telepítettek ki május vége óta, az árvizek elérték a közeli Bihar államot is, ahonnan szintén jelentettek halálos áldozatokat. A világ legnagyobb orrszarvú-populációjának otthont adó, Asszámban található Kaziranga Nemzeti Parkban 100 állat pusztult el.

A három ország hatóságai felhívták a figyelmet arra, hogy a térségben további esőzések várhatók az elkövetkezendő egy hétben, s csak utána lehet szárazabb időszakra számítani.

Dél-Ázsiában gyakoriak a földcsuszamlások a monszunesős időszakban, amely júniustól egészen szeptemberig tart.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!