2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:30

Külföld

Több mecsetet szeretne a muszlim lakosság Olaszországban + videó

Az egyre nagyobb migrációs nyomás következtében megnőtt az igény a mecsetek építésére Olaszországban. A Lega párt tiltakozik, szerintük ezeken a helyeken több radikális imám van. Arra is figyelmeztetnek, hogy így megnőhet a terrorizmus veszélye.

  • Több mecsetet szeretne a muszlim lakosság Olaszországban + videó

Nem csak muszlim, hanem egyre több olasz ember is részt vesz az utóbbi hetek palesztinpárti tüntetésein Olaszországban. Sok nő is kinyilvánítja szimpátiáját az arab állam mellett. Mindezt úgy, hogy a HAMÁSZ nem ismeri el a nők jogait. Előírja a burka és a hidzsáb viselését és bevett gyakorlatnak tartja a kiskorú lányok kiházasítását.

A Matteo Salvini vezette Liga több politikusa azonban nyíltan kiáll a nők jogai mellett, és bírálja a muszlim közösségeket.

Milánóban hozzávetőleg 20 imahelyet tartunk számon, amelyek nagy része engedély nélkül működik. Ezeken a helyeken több radikális imám van. A város több, engedély nélküli mecset bezárására tett ígéretet, mégis többet legalizált. Nincs kontroll, a terrorizmus veszélyét nem becsülhetjük alá

– mondta Silvia Sardone, a Liga képviselője, aki családjával együtt rendőri védelem alatt áll.

Az Olaszországban élő muzulmánok ráadásul úgy gondolják még több mecsetre lenne szükség, mert szerintük kevés az imádságra kijelölt hely. A probléma nemcsak az északi, arabok által sűrűbben lakott településeken tapasztalható, hanem a fővárosban is.

Engedélyezni kellene, hogy több mecset épüljön az országban. Itt, Rómában nem hagynak jóvá több építkezést, pedig, ha lehetne, akkor még többet építenénk – nyilatkozta egy arab taxis.

Sokan úgy vélik azonban, hogy nem ez a megoldás.

Nem nekünk kell mások vallásához alkalmazkodni. Ha nekik nem tetszik a kereszt, akkor menjenek vissza oda, ahonnan jöttek. Én sem mehetnék kereszttel a nyakamban egy arab országban, mert lehet, hogy megölnének emiatt – közölte egy római férfi.

Olaszországban jelenleg hivatalosan 12 mecsetet tartanak nyilván. Azonban megbecsülni sem lehet, hány olyan hely van még, ahol engedély nélkül imádkoznak a muszlimok és terjesztik a radikális eszméket.

Az arab családokban a feleség nem dolgozhat, és mindenhez engedélyt kell kérnie a férjétől. Közép-Olaszországban pedig volt olyan eset, ahol a család ölte meg a 18 éves lányát, mert nem volt hajlandó az általuk választott férfihez hozzámenni, mert a nyugati életmód szerint akart élni.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer Zsolt felhívása + videó

Bayer Zsolt felhívása + videó

A műsorvezető, publicista a HírTV képernyőjén keresztül a Bayer show-ban mondta el, hogy miért lesz fontos a jűlius elsejei Békemenet, hogy miért kell ott lenni és miért kell kiállni Európa mellett. Szerinte meg kell mutatni, hogy mi vagyunk a normalitás, sőt, hogy mi vagyunk az az Európa, amelyet érdemes és lehet szeretni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!