2024. 10. 14. Hétfő Helén napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

Több izraeli katona meghalt a Hezbollah dróntámadásában

Négy 19 éves katona meghalt, hét súlyosan megsebesült a Hezbollah, az Iránból támogatott libanoni síita terrorszervezet izraeli laktanya elleni dróntámadásában vasárnap este – jelentette az izraeli hadsereg (IDF) hétfő reggel.

  • Több izraeli katona meghalt a Hezbollah dróntámadásában

Mintegy hatvan katona sebesült meg, amikor a robbanószerrel felszerelt támadó drón felrobbant a Goláni elit egység kiképzőtáborának ebédlője fölött Izrael középső részén, a Saron-vidéken fekvő Binjamina közelében.

A Zijad 107 gyártmányú drónt Libanonból indították, és a légvédelem riasztása nélkül érte el a vacsorázó újoncokkal teli étkező helyiséget.

Az IDF előzetes vizsgálata szerint két drónt indítottak Libanonból, s a másikat elfogták. Mindkettőt megfigyelték a határ átlépésétől, de a laktanyát elérőnek útközben nyoma veszett, ezért nem aktiválták a figyelmeztetést. A Hezbollah jelentekezett a támadás elkövetőjeként.

Az izraeli légierő repülőgépei és helikopterei üldözték a második drónt is, de az eltűnt a radarról valószínűleg azért, mert nagyon közel repült a talajhoz. Azért nem kapcsolták be a szirénákat, mert eltűnése után azt feltételezték, hogy lezuhant vagy elfogták.

"A háború kezdete óta foglalkozunk a drónfenyegetéssel, és jobb védelmet kell nyújtanunk velük szemben” - közölte Daniel Hagari, az IDF szóvivője az incidens után, és megígérte, hogy az eset kivizsgálása után levonják a tanulságokat.

Pénteken, jóm-kipúr előestéjén egy Libanonból indított drón egy idősek otthonát talált el Herzliában, Tel-Avivtól északra, de akkor senki sem sebesült meg. Október elején egy Irakból indított pilóta nélküli támadó légieszköz a Golán-fennsíkon csapott le egy laktanyára, ahol két katona életét vesztette és huszonnégyen megsebesültek.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: Mozgalmas nap Berlinben

Orbán Viktor: Mozgalmas nap Berlinben

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap este utazott a német fővárosba, ahol részt vesz a Berlini Folyamat 10. csúcstalálkozóján, amelyen Olaf Scholz német kancellárral is tárgyal.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!