2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Külföld

Több ezren tüntettek Bécsben a járványügyi korlátozások ellen

Egyre nagyobb a feszültség az európai országokban a járványügyi korlátozások miatt. Bécsben több ezren vonultak ki, hogy a szabályok ellen tüntessenek, egy olasz étterem pedig fordított sztrájkba kezdett: zárás helyett kinyitotta kapuit este hat órakor.

  • Több ezren tüntettek Bécsben a járványügyi korlátozások ellen

Valóságos koronavírus-koreográfiát találtak ki a tüntetők az osztrák fővárosban. A járványügyi rendelkezések ellen tiltakozók egy csoportja teljes védőfelszerelésben a szabályok kifigurázását célzó jelszavakat nyakukba aggatva demonstráltak.

Bécs főterén több ezer ember gyűlt össze, "Kurznak mennie kell" szlogeneket skandálva. Az osztrák kormány ugyanis a járványügyi korlátozások meghosszabbításáról tárgyalt. A csaknem 9 milliós ország már harmadszor vezetett be szigorú korlátozásokat, ami azt jelenti, hogy csak az alapvető fontosságú árucikkeket forgalmazó boltok lehetnek nyitva. Szakértők szerint a szabályokon egyhamar nem is fognak lazítani, a fertőzési ráta ugyanis továbbra is magas.

Míg az osztrákok tüntetéssel, addig az olaszok ingyen pizzával tiltakoznak a korlátozások ellen. Ez a milánói étterem úgy döntött, hogy nem zárja be kapuit este hatkor, ahogy azt a szabály megköveteli. A "nyitva vagyok" elnevezésű kezdeményezéshez több vállalkozás is csatlakozott.

Míg Olaszország újabb korlátozásokra készül, a spanyol kormány bejelentette, nem vezet be újabb országos lezárást annak ellenére, hogy az elmúlt két hétben ismét rekordot döntött a fertőzések száma.

Spanyolországban már meghaladta a 2,2 tized milliót a fertőzöttek száma.

Az ibériai országgal ellentétben az Egyesült Királyság a lezárás mellett döntött, de így is sorra dőlnek meg a negatív rekordok. A brit kormány az oltási kampány felgyorsulásában bízik, ezért egyre több oltóközpontot állít fel. Ez a középkori katedrális is ilyen központtá alakult át ideiglenesen.

Az Egyesült Királyság az elmúlt 24 órában több mint 40 ezer új fertőzöttet regisztrált. Ezzel a járvány kezdete óta már 3,3 tized millió fölé emelkedett a koronavírusos betegek száma az országban.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!