2023. 01. 29. Vasárnap Adél napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Több ezren tüntettek Bécsben a járványügyi korlátozások ellen

Egyre nagyobb a feszültség az európai országokban a járványügyi korlátozások miatt. Bécsben több ezren vonultak ki, hogy a szabályok ellen tüntessenek, egy olasz étterem pedig fordított sztrájkba kezdett: zárás helyett kinyitotta kapuit este hat órakor.

  • Több ezren tüntettek Bécsben a járványügyi korlátozások ellen

Valóságos koronavírus-koreográfiát találtak ki a tüntetők az osztrák fővárosban. A járványügyi rendelkezések ellen tiltakozók egy csoportja teljes védőfelszerelésben a szabályok kifigurázását célzó jelszavakat nyakukba aggatva demonstráltak.

Bécs főterén több ezer ember gyűlt össze, "Kurznak mennie kell" szlogeneket skandálva. Az osztrák kormány ugyanis a járványügyi korlátozások meghosszabbításáról tárgyalt. A csaknem 9 milliós ország már harmadszor vezetett be szigorú korlátozásokat, ami azt jelenti, hogy csak az alapvető fontosságú árucikkeket forgalmazó boltok lehetnek nyitva. Szakértők szerint a szabályokon egyhamar nem is fognak lazítani, a fertőzési ráta ugyanis továbbra is magas.

Míg az osztrákok tüntetéssel, addig az olaszok ingyen pizzával tiltakoznak a korlátozások ellen. Ez a milánói étterem úgy döntött, hogy nem zárja be kapuit este hatkor, ahogy azt a szabály megköveteli. A "nyitva vagyok" elnevezésű kezdeményezéshez több vállalkozás is csatlakozott.

Míg Olaszország újabb korlátozásokra készül, a spanyol kormány bejelentette, nem vezet be újabb országos lezárást annak ellenére, hogy az elmúlt két hétben ismét rekordot döntött a fertőzések száma.

Spanyolországban már meghaladta a 2,2 tized milliót a fertőzöttek száma.

Az ibériai országgal ellentétben az Egyesült Királyság a lezárás mellett döntött, de így is sorra dőlnek meg a negatív rekordok. A brit kormány az oltási kampány felgyorsulásában bízik, ezért egyre több oltóközpontot állít fel. Ez a középkori katedrális is ilyen központtá alakult át ideiglenesen.

Az Egyesült Királyság az elmúlt 24 órában több mint 40 ezer új fertőzöttet regisztrált. Ezzel a járvány kezdete óta már 3,3 tized millió fölé emelkedett a koronavírusos betegek száma az országban.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Nyílt levelet írt Vona Gábor Dnyipro polgármesterének

Nyílt levelet írt Vona Gábor Dnyipro polgármesterének

„Miután kidühöngte magát, talán ön is érezte, ezzel jócskán túllőtt a célon” - fogalmazott a Jobbik volt elnöke. A visszavonult politikus felhívta Borisz Filatov figyelmét arra, hogy polgármesterként szavainak súlya van, amiért felelősséget kell vállalni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!