2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Az ezüstcsapat és a '38-as világbajnoki döntő

Következik:

Európai Híradó 04:00

Külföld

Több ezren ajánlották fel, hogy örökbe fogadnák a romok alól kihúzott babát

Több ezer felajánlás érkezett, hogy örökbe fogadnák a romok alól kihúzott babát§ - írja a BBC. Bejárta a világot a csecsemő története, akinek édesanyja a romok alatt vesztette életet a földrengés után Szíriában.

  • Több ezren ajánlották fel, hogy örökbe fogadnák a romok alól kihúzott babát

A kicsinek egy családtagja sem élte túl a katasztrófát, az újszülöttet viszont sikerült megmenteni.

Ők emelték ki a romok közül az újszülött kislányt

Rajta kívül 16 másik kisbabát mentettek ki sikeresen a földrengés sújtotta övezetből, őket a török elnöki géppel szállították biztonságos helyre. Az UNICEF szóvivője a napokban arról beszélt, félő, hogy a természeti csapás áldozatai között több ezer gyerek lehet.

A katasztrófa sújtotta területekre folyamatosan érkezik a segítség. A mentési- és kutató munkálatokat megfeszített tempóban végzik, ugyanis ahogy telik az idő, úgy csökken az esélye annak, hogy túlélőket találjanak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Kétes üzleti ügyei mellett újabb részletekre derült fény Deák Boldizsár múltjából. A Tisza Párt alelnöke, akivel Magyar Péter összeállt politikusi karrierje érdekében, ügynök és besúgó lehetett. Az újabb fejleményekről Kacsoh Dániel, Pindroch Tamás és Lentulai Krisztián is elmondják véleményüket a Vezércikkben.
Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Az Irán által támogatott Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezet több tucat rakétát lőtt ki izraeli állásokra. Az egyre mérgesedő iráni és izraeli konfliktusról Kovács Tamás, az NKE Rendészettudományi Kar Rendészetelméleti és Történeti Tanszékének egyetemi docense beszélt a HírTV stúdiójában. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!