2024. 04. 21. Vasárnap Konrád napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Globál 09:10

Külföld

Több ezer dollárt költött arra, hogy gyilkolhasson

Időhúzásra játszanak a coloradói ámokfutó tárgyalásán. James Holmes tavaly nyáron Denverben a Batman-film bemutatóján 12 embert megölt, további 58-at megsebesített. A férfi ügyvédei még 8 hónappal a gyilkosságsorozat után sem készültek el a hivatalos állásfoglalással azzal kapcsolatban, hogy védencüket bűnösnek vagy ártatlannak tartják-e. Ha a hivatalos elmeorvosi vizsgálat beszámíthatónak találja Holmest, a bíróság akár halálra is ítélheti.

A coloradói ámokfutó kedden megkezdődött perében a bíró nyújtott be ártatlansági kérelmet. Enélkül ugyanis az eljárás elakadt volna. James Holmes tavaly az új Batman-film éjszakai vetítésén nyitott tüzet a nézőkre. 12 ember meghalt, 58-an megsebesültek. A férfi védői 8 hónappal a gyilkosság után sem foglaltak állást abban, hogy védencüket ártatlannak vagy bűnösnek tartják-e. A bíró szerint az ügyvédek később még kérvényezhetik, hogy 25 éves védencüket beszámíthatatlanság miatt nyilvánítsák ártatlannak, de ez esetben kötelező az elmeorvosi vizsgálat.


A 160 pontbeli gyilkossággal és emberölési kísérlettel vádolt Holmes a Coloradói Egyetemen neurológiát tanult, beszámíthatóságát így sokan megkérdőjelezik. „Hónapokon át készült rá, és több ezer dollárt költött el arra, hogy az éjszakai merényletet megvalósítsa” – nyilatkozta az egyik áldozat hozzátartozója.

Ha Holmest az elmeorvosok beszámíthatónak találják, akkor a bíróság akár halálbüntetéssel is sújthatja. A fellebbezési folyamat viszont évekig is elhúzódhat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gál Kinga: Háború vagy a béke, ez a választás tétje

Gál Kinga: Háború vagy a béke, ez a választás tétje

Ha nem lesz változás Brüsszelben, akkor Európa belesodródik a háborúba. A háború vagy a béke a választás tétje június 9-én. Csak a béke a megoldás és a békére csak a Fidesz a garancia - jelentette ki a kormánypárt választási manifesztumára utalva Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ekkora árra senki sem számított + videó

Ekkora árra senki sem számított + videó

Halálos áldozatai is vannak a heves esőzéseknek világszerte. Irán, több arab állam és Oroszország is komoly áradásokkal küzd. Ezrek voltak kénytelenek elhagyni lakóhelyüket.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!