2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Külföld

Több európai politikus is halálos fenyegetést kapott + videó

A lengyel és a belga miniszterelnök is halálos fenyegetést kapott a szlovák kollégájuk ellen elkövetett merénylet után. Ez azt mutatja, hogy már nem csak Szlovákiában, de egész Európában egyre feszültebb a helyzet. A borzasztó támadás utáni napokban számos szlovák tisztviselőt is megfenyegettek azzal, hogy Robert Fico sorsára jut.

  • Több európai politikus is halálos fenyegetést kapott + videó

Egész Szlovákiában érezhető a feszültség a Robert Ficot ért merénylet után. A támadás sokakban döbbenetet és megrendülést váltott ki, ugyanakkor egy gyűlölethullámot is elindított, amely elsősorban a közösségi médiában terjed.

Számos magas rangú szlovák tisztviselőt megfenyegettek. Nyitra megye elnökének egyik posztja alá például az írta valaki, hogy lelövi. A szociáldemokrata politikus az EP- választáson is indul, de a megfélemlítés után egy időre felfüggesztette kampányát.

A párt egyik parlamenti képviselője, Richard Glück is fenyegetést kapott, a gyanúsítottat a rendőrök már őrizetbe is vették.

Megpróbáljuk közvetlenül azonosítani azokat az embereket, akik olyan véleményeket képviselnek, amelyek támogatják a szerdán történt cselekményt

– jelentette ki Szlovákia rendőrfőnöke.

Hasonló történt a szlovák Biztonsági Tanács újonnan megválasztott elnökével is, illetve a korábbi védelmi miniszterrel, akinek megüzenték, hogy "Fico után fog menni".

A szlovák belügyminiszter attól tart, hogy a fenyegető üzenetek miatt, akár polgárháborúig is eszkalálódhat a helyzet.

Ne kelljen polgárháborúval szembenéznünk csak azért, mert nem vagyunk hajlandók tolerálni más nézeteket. A gyűlöletre nem lehet válasz a gyűlölet – mondta a belügyminiszter.

Nem csak Szlovákiában váltott ki erős indulatokat a merénylet.

A belga miniszterelnök is feljelentést tett egy flamand rádió műsorvezetője ellen, aki az egyik adásában arra biztatta hallgatóit, hogy "vadásszák le" őt. A felháborító felszólítás azután hangzott el, hogy a műsorvezető beolvasta a Robert Fico elleni támadásról szóló hírt.

Csütörtökön a lengyel miniszterelnök, Donald Tusk is közzétette egy közösségi médiás poszt másolatát, amelyben őt fenyegetik. Azt is megjegyezte, hogy a szlovák kollégáját ért támadás után sok hasonló bejegyzést lehetett találni.

A Híradóban Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértőt kérdeztük a témáról.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kilép az Európai Néppártból a KDNP, ha felveszik a Tisza Pártot + videó

Kilép az Európai Néppártból a KDNP, ha felveszik a Tisza Pártot + videó

A Napi aktuális vendége Pócza István a Batthyány Lajos Alapítvány szakmai programvezetője volt, akivel Velkovics Vilmos műsorvezető többek között ezekről a témákról beszélgetett: agresszívan lökdösődött Manfred Weber munkatársa, amikor a néppárt elnökét akarták kérdezni, kilép az Európai Néppártból a KDNP, ha felveszik a Tisza Pártot.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Robbanás volt Hollandiában egy iskolánál + videó

Robbanás volt Hollandiában egy iskolánál + videó

Péntekre virradóra, detonáció történt egy rotterdami építőipari szakiskola bejáratánál, és az elkövetők horogkereszteket és obszcén szavakat festettek az épület homlokzatára – írta pénteken az NlTimes hírportál.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!