2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Külföld

Több állam is békére szólította fel a feleket + videó

Megölte az izraeli hadsereg a Hezbollah két parancsnokát. Libanon azt állítja az akcióban tizenegy civil, köztük négy gyerek is életét vesztette. A Hezbollah azt üzente: Izrael fizetni fog a civilek megöléséért.

  • Több állam is békére szólította fel a feleket + videó

"Ha kell, akkor ellenállunk. Készek vagyunk szembeszállni Izraellel. Az ellenség nyomást próbál ránk gyakorolni, de nem hagyjuk magunkat. Civileket ölnek, senkit sem kímélnek" – közölte egy férfi, aki a szélsőséges libanoni csoport támogatója.

Mindeközben az izraeli vezérkari főnök a libanoni határnál tartott katonai tanácskozáson azt mondta: addig nem érnek véget az akciók a térségben, ameddig az ott élők számára biztonságossá nem válik a hazatérés.

Az izraeli különleges erők is folytatták műveletüket. Azt az információt kapták ugyanis, hogy a Hamász, Han Junisz városának egyik kórházban rejtette el a tavaly elhurcolt túszok holttesteit.

Tűz alatt tartják az egyiptomi határ mentén fekvő Rafahot is, ahol mintegy másfél millió menekült zsúfolódott össze.

Az Arab Liga képviselői aggodalmuknak adtak hangot a hadművelet miatt.

"Mindent megteszünk annak érdekében, hogy Izrael ne kövessen el súlyos bűntetteket a Gázai övezetben a palesztin civilek ellen. Ennek biztosítéka pedig a tűzszünetre felszólító határozat. Reméljük, hogy továbbá az ENSZ Biztonsági Tanácsa is felemeli hangját a békés rendezés érdekében" – fogalmazott a diplomata.

Humanitárius tűzszünetre szólított fel a Gázai övezetben továbbá Kanada, Ausztrália és Új-Zéland is.

Közleményükben arra hivatkoznak, hogy a Rafah elleni hadművelet több százezer ember életét veszélyezteti, emellett magában hordozza a háború kiszélesedését.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!