2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Tízezrek tiltakoztak az abortusz ellen

Több tízezren tiltakoztak az abortusz legalizálása ellen Washingtonban. Az amerikai legfelsőbb bíróság negyven éve engedélyezte a művi terhességmegszakítást. A tüntetők a döntés visszavonását szeretnék elérni. A felvonulókat XVI. Benedek pápa is a támogatásáról biztosította.

„Védd az életet!” – olvasható a tüntetők transzparensein a washingtoni abortuszellenes felvonuláson. Az Élet menetét minden évben megrendezik, idén viszont a szokásosnál többen, több tízezren vettek részt rajta, a legfelsőbb bíróság ugyanis éppen negyven éve legalizálta a művi terhességmegszakítást. „Negyven éve történt, ami túl hosszú idő. Fel akarjuk hívni az emberek figyelmét, hogy ez fontos ügy” – mondta egy tüntető.


A tüntetőket az interneten keresztül XVI. Benedek pápa is támogatta. A katolikus egyházfő blogjában arról írt, imádkozik azért, hogy az amerikai kormány a születés előtt is védje az életet. Az amerikai politikai életben rendszeresen előkerül az abortusz betiltásának kérdése, a demokraták általában ellenzik, a republikánusok viszont támogatják. „Ez napjaink legfontosabb polgárjogi kérdése” – nyilatkozta egy demonstráló.

Az amerikaiak megosztottak a kérdésben, a felmérések szerint 48 százalékuk nem ért egyet a felvonulókkal, 44 százalék viszont hozzájuk hasonlóan betiltaná az abortuszt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!