2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Külföld

Tizenkét izraeli katona megsebesült egy jeruzsálemi gázolásos merényletben

Tizenkét izraeli katona megsebesült, egyikük súlyosan egy jeruzsálemi gázolásos merényletben - jelentette a helyi média csütörtök reggel.

  • Tizenkét izraeli katona megsebesült egy jeruzsálemi gázolásos merényletben

A Gázai övezetet uraló Hamász terrorszervezet az autós merényletet "gyakorlati válasznak" nevezte Donald Trump amerikai elnök béketervére. A szervezet szóvivője, Hazem Kásszem szerint a tervvel szembeni "ellenállási hadműveletek" része volt a katonák szándékos elgázolása, de Kásszem nem állította, hogy Hamász áll az akció mögött.

Újoncok éjszakai túrán vettek részt a Siratófalnál csütörtökön kora reggelre tervezett felesketési ünnepség előtt, és a város egykori vasútállomásának épületétől az óváros felé tartottak éppen, amikor egy autó nagy sebességgel felhajtott a járdára és közéjük rontott. A merénylő elhajtott, majd gépjárműjét a Betlehem melletti Beit Dzsalában találták meg üresen. Az izraeli biztonságiak ismerik a terrorakció végrehajtóját, és hajtóvadászatot indítottak utána.

A súlyosan megsérült katonát a jeruzsálemi Saáré Cedek kórházban ápolják. Az orvosok a Jediót Ahronót című újság honlapjának, a ynetnek elmondták, hogy több sérülése is van, a fejét érő súlyos. Megoperálták, és állapota jelenleg stabil, de még életveszélyes.

Izraelben feszültebbé vált a helyzet az utóbbi napokban amiatt, hogy bejelentették Donald Trump amerikai elnök béketervét az izraeli-palesztin konfliktus megoldására, és ezt a palesztinok elutasították.

A Hamász szerdán felszólította a palesztinokat, hogy sokszorozzák meg támadásaikat Izrael ellen. Ennek előzménye, hogy az izraeli biztonsági erők megöltek egy palesztin tizenévest, aki a hadsereg jelentése szerint benzines palackot dobott katonák felé a ciszjordániai Hebronban kitört zavargásokban.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!