2023. 03. 26. Vasárnap Emánuel napja
Jelenleg a TV-ben:

Lúdas Matyi

Következik:

Híradó 15:15

Külföld

Timmermans elégedett a migráns bankkártyákkal

Teljes mértékben elégedett a migráns bankkártyarendszerrel Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke. A holland politikus, aki egyben a szocialista pártszövetség bizottsági elnökjelöltje elmondta, hogy az anonim migránskártyák használata bevált Görögországban és Törökországban is. Hasszán F. szír állampolgárt a budapesti repülőtéren vettek őrizetbe. A terrorcselekmények elkövetésével vádolt férfinél az Európai Bizottság által pénzzel feltöltött migránskártya volt.

  • Timmermans elégedett a migráns bankkártyákkal

A görögországi Szalonikiben az utcán kávéznak a migránsok. Az Informátor több olyan migránssal is forgatott, akik elmondták: mindennapi kiadásaikat név nélküli bankkártyákkal fedezik. A migránskártyákra havonta 50-150 euró érkezik, amelyet az Európai Bizottság és az ENSZ közösen finanszíroz.

A Magyarországon nemrég terrorizmus gyanúja miatt elfogott Hasszán F. is rendelkezett migránskártyával. Az Európai Bizottság alelnöke szerint a rendszer ennek ellenére jó. Frans Timmermans szerint, az anonim migránskártyák használata jól működik Görögországban és Törökországban is.

Azt gondolom, hogy ez a módja annak, hogy humanitárius segítséget nyújtsunk azoknak, akik igénylik, és ezzel egy időben megakadályozzuk a visszaéléseket. Igen, ez egy komoly incidens, és jó, hogy ezt a személyt letartóztatták, ezért gratulálok a magyar hatóságoknak. De ez nem ássa alá a bankkártya rendszer sikerét – fogalmazott Frans Timmermans.

Szerettük volna megkérdezni a Párbeszéd és az MSZP EP-képviselőit, egyetértenek-e Frans Timmermans szavaival, ők azonban nem válaszoltak.

Közben tovább gyűjtik Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett hétpontos, a bevándorlás megállítását célzó programot a támogató aláírások gyűjtését. Az akcióterv része többek között az anonim bankkártyák eltörlése is. Eddig több, mint 600 ezer aláírás gyűlt össze. Budakeszi fideszes országgyűlési képviselője hangsúlyozta: meg kell védeni a keresztény kultúrát.

Dunai Mónika, a Fidesz országgyűlési képviselője szerint fontos, hogy Magyarország továbbra is biztonságos ország legyen. Dunai Mónika hozzátette: ehhez olyan vezetőkre van szükség, akik garantálják az európai emberek biztonságát.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!