2020. szeptember 25.,
péntek, Eufrozina, Kende napja

Theresa May attól tart, hogy Nagy-Britannia ismeretlen területre kerül

Hír TV

2019. január 6., vasárnap 18:13

A brit kormányfő szerint országa ismeretlen területen találná magát, ha a parlament január közepén leszavazza a brexit-egyezményt.

Theresa May a BBC vasárnapi magazinjában azt mondta, senki nem tudja, mi lesz, ha a képviselők elutasítják az unióból való kilépés feltételeit tartalmazó megállapodást. A brit miniszterelnök felszólította a dokumentum ellenzőit, álljanak elő alternatív javaslattal erre az esetre. A 2016-os népszavazás után viszont továbbra is elutasítja, hogy újabb referendumot tartsanak a szigetország uniós tagságáról.

„Véleményem szerint nem szabad egy második népszavazást tartani – nyilatkozta May. –Ahogy korábban is mondtam, a parlamentben vannak, akik egy második referendum mellett kardoskodnak, mert le akarják állítani a Brexitet. Vannak olyanok is, mint az ellenzéki Munkáspárt elnöke, Ian Lavery, aki azt mondta, ez semmibe venné azokat, akik elmentek és a kilépésre szavaztak. Ez megosztaná az országunkat. Hiszem, hogy gyakorlatilag nem lenne elég idő sem a referendum megtartására március 29-ig.”