2024. 07. 04. Csütörtök Ulrik napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Külföld

Az európai békéről tárgyal Orbán Viktor Volodimir Zelenszkijjel

Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az ukrán fővárosból.

  • Az európai békéről tárgyal Orbán Viktor Volodimir Zelenszkijjel

A megbeszélés legfontosabb témája a béke megteremtésének lehetősége. Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij megtárgyalja a magyar-ukrán kétoldalú kapcsolatok aktuális kérdéseit is - közölte a sajtófőnök.

Mint ismeretes a találkozót megelőzően Zelenszkij Magyarországnak üzent. Az ukrán elnök a közösségi oldalán írt a magyar EU-elnökség kapcsán. 

„Gratulálunk Magyarországnak az EU elnökségének átvételéhez” – így kezdte a közösségi oldalán közzétett bejegyzését Volodimir Zelenszkij. Az ukrán államfő hatékonyságot kívánt a magyar uniós elnökségnek – mint fogalmazott – „a közös európai értékeink, céljaink és érdekeink előmozdításában”.

Az ukrán vezető hozzátette:

Miközben az EU felé vezető úton halad előre, Ukrajna kész hozzájárulni ezekhez az erőfeszítésekhez és megerősíteni Európát.

Orbán Viktor a Facebook-oldalán közölt egy képet a találkozótól, amelyhez a következőket írta: "A magyar elnökség célja, hogy hozzájáruljunk az Európai Unió előtt álló kihívások megoldásához. Első utam ezért Kijevbe vezetett."

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Dugófelmérés készült

Dugófelmérés készült

A vezess.hu ismertette egy forgalmi adatelemző cég éves jelentését, amelyben részletesen bemutatták a világ legzsúfoltabb városait és azt, hogy az ingázóknak mekkora nehézséget jelent a torlódás.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!