2020. november 25.,
szerda, Katalin napja

Terrortámadásként kezelik a párizsi késelést

Hír TV

2020. január 5., vasárnap 09:52

Terrorizmus gyanújával vizsgálják a párizsi késelést - jelentette be az ügyészség. A 22 éves késes támadó azt kiabálta, hogy Allah Akbar, miközben több emberre rátámadt Párizs külvárosában pénteken. Az elkövető néhány éve tért át az iszlám hitre.

Késsel támadt a járókelőkre egy ismeretlen férfi péntek délután Párizstól délre, Villejuif városában, egy külvárosi parkban. A tettes egy embert megölt, kettőt pedig megsebesített. Az áldozat egy feleségével sétáló 56 éves férfi volt. Az elkövető megpróbált elmenekülni a helyszínről az egyik közeli bevásárlóközpont felé, de a rendőrök a hajsza közben lelőtték. Sajtóértesülések szerint robbanómellényt viselt.

Eredetileg gyilkosságként kezelte a rendőrség a támadást. Később derült ki, hogy a tettes korábban radikalizálódott és mentális problémákkal is küzdött.

A szakértők még átvizsgálják a támadó mobiltelefonjait és számítógépeit. A nyomozás eddigi állása szerint a 22 éves tettesnek nem volt bűntársa. A férfi előre kitervelte a támadást.

A francia fővárosban legutóbb decemberben történt késes támadás. A marokkói elkövető akkor rendőröket vett célba. A férfit a helyszínen lelőtték.

 

Hír TV