2021. július 27.,
kedd, Olga, Liliána napja

Terrortámadás Texasban

Hír TV

2020. május 22., péntek 15:15

A merénylet közben lőtték agyon azt a terroristát, aki amerikai katonákra nyitott tüzet az Egyesült államokbeli Corpus Christiben. Az Adam Alsahliként azonosított elkövető egy haditengerészet sebesített meg, a hatóságok szerint cinkostársa még szabadlábon lehet.

Egy incidens miatt minden személyautót leállítottak a hatóságok az egyesült államokbeli Corpus Christi külvárosának egy forgalmas útszakaszán.

Csak a rendőség és a mentőszolgálat munkatársai, valamint az FBI ügynökei közelíthették meg a texasi település mellett létesített katonai bázis területét.

A Szövetségi Nyomozó Iroda tájékoztatás szerint a támaszponton terrorakciót hajtott végre egy radikális.

Hivatalos források megerősítették, hogy egy férfi tüzet nyitott társaira. Az ámokfutót a helyszínen agyonlőtték.

Az esetről az FBI egyik tisztviselője tájékoztatott. Az ügynök azonban részleteket a nyomozás érdekében nem közölt.

Korábbi hírek szerint tűzpárbaj alakult ki, amelyben hárman életüket vesztették, többen pedig megsebesültek. Később kiderült, a merényletnek egy sebesültje van, akinek állapota kielégítő, és már elhagyhatta a kórházat.

Párhuzam lehet a tavalyi floridai lövöldözéssel

Amerikai lapinformációk az eset kapcsán párhuzamot vontak a tavaly decemberi floridai lövöldözéssel, ahol a merénylő mellett szintén hárman vesztették életüket egy terrortámadásban.

Akkor a szaúdi királyi légierő egyik továbbképzésén részt vevő tisztje lövöldözött egy támaszponton.

Az elkövetőt agyonlőtték, később pedig kiderült, hogy a támadó szoros kapcsolatban állt a al-Kaida terrorszervezettel, és hosszas előkészítés után követte el a merényletet.

Hír TV