2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Róma - Cinecitta magyarul 10:55

Külföld

Terhes anyát, magzatot sem kímélt a Hamász a brutális erőszakhullámban

Temérdek szexuális bűncselekményt követtek el a Hamász palesztin terrorszervezet tagjai a tavaly október 7-én végrehajtott terrortámadás során – állapította meg az ENSZ szexuális erőszakkal foglalkozó hivatala. A vizsgálat kapcsán kiadott friss jelentésről Izrael budapesti nagykövete, Jákov Hadasz-Handelszman a héten megtartott sajtótájékoztatón arra mutatott rá, noha hónapok teltek el a terrortámadás és az ENSZ vizsgálatának kezdete óta, konkrét bizonyítékok kerültek nyilvánosságra, amelyek sokkoló brutalitásról tanúskodnak.

  • Terhes anyát, magzatot sem kímélt a Hamász a brutális erőszakhullámban

A Magyar Nemzet cikkében az ENSZ szexuális bűncselekményekkel foglalkozó hivatala nemrégiben közzétette a január 29. és ­február 14. között Izraelben végzett vizsgálatának összegzését. Ez nem egy izraeli jelentés a kormány vagy az NGO-k részéről, hanem az ENSZ riportja – hangsúlyozta a héten Jákov Hadasz-Handelszman, ­Izrael budapesti nagykövete. 

A közel háromhetes vizsgálat során azt igyekeztek feltárni a szervezet szakértői, hogy a Hamász október 7-i terrortámadása során a palesztin szervezet tagjai követtek-e el szexuális erőszakot a megtámadott civilek ellen. A vizsgálatba továbbá azokat is bevonták, akiket a terroristák túszul ejtettek, majd szabadon engedték őket, valamint egyeztetések zajlottak az izraeli kormánnyal és a védelmi erőkkel.

A túlélők sokkoló brutalitásról számoltak be az ENSZ szakértőinek: többeket csoportosan megerőszakoltak, és volt olyan terhes nő, akinek méhét a nemi erőszak után felvágták, magzatát megszúrták, majd megölték az asszonyt.

A szemtanúk szerint a Hamász terroristái a női holttesteken is erőszakot követtek el. A jelentés több pontban is említést tett azokról a felvételekről, amelyeken félig vagy teljesen levetkőztetett és kivégzett nők láthatók, többüknek a kezét is hátrakötötték a terroristák. A szexuális bűncselekményeket az ENSZ megállapításai szerint bizonyítottan legalább három helyszínen követték el a Hamász tagjai: a Super Nova fesztiválon, a 232-es út mentén, valamint a Reim kibuc területén, ám a vizsgálatok olyan helyszíneket is érintettek, mint például a Gázai övezet határától mindössze néhány kilométerre fekvő Kfar Aza kibuc, ahol a legvéresebb mészárlást hajtották végre a terroristák. Jákov Hadasz-Handelszman szerint a Hamász egy olyan brutális terrorszervezetté vált, mint az Iszlám Állam.

teljes cikk a Magyar Nemzet honlapján olvasható.

Fotó: MTI/EPA

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Lesz következménye a francia elnök háborús retorikájának az európaiak biztonságára?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!