2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Szerelmes biciklisták

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Tennessee-ben betiltották a Pride-zászlók használatát az iskolákban

Tennessee állami iskoláiban nem loboghatnak többé a szivárványos zászlók.

  • Tennessee-ben betiltották a Pride-zászlók használatát az iskolákban

Tennessee állam törvényhozói hétfőn megszavazták azt a javaslatot, amely betiltja a partizán- vagy ideológiai zászlók használatát az állam iskoláiban. A tervezetet a parlament alsóházának republikánus képviselői terjesztették elő, a képviselők pedig 70:24 arányban támogatták a zárószavazáson, így csütörtökön már a felsőház is támogathatja.

A törvényjavaslat heves vitát követően nyerte el a szükséges támogatást. A jogszabály értelmében a jövőben tilos lesz az Egyesült Államok, Tennessee állam, valamint az intézmény hivatalos saját lobójóján kívül bármely más zászló használata a tagállam tanintézményeiben. Az intézkedés konkrét tilalmat fogalmaz meg olyan zászlók kihelyezésével kapcsolatban, amelyek „politikai álláspontot képviselnek, ideértve, de nem kizárólagosan a pártos, faji, szexuális irányultságot, nemi vagy ideológiai nézetet” – írja tudósításában a United Press International.

Bár a törvényjavaslat nem különíti el az LMBTQ-lobbi által használt zászlót, Gino Bulso, a republikánus vezetésű állam egyik képviselője azt mondta, hogy az intézkedést a szülők és az iskolaszék egyik tagjának panaszai nyomán dolgozta ki, miszerint „bizonyos tanárok és tanácsadók pride-zászlót tűztek ki” az osztálytermeikben. A hétfőn megtartott képviselőházi vitában Bulso úgy érvelt, biztosítani kell a szülők számára a jogot, hogy olyan értékek alapján neveljék gyermekeiket, amelyeket fontosnak tartanak, ha pedig a gyerekek az osztálytermekben azzal ellentétes propagandával találkoznak, az csorbítja a szülői jogok érvényesülését. A képviselő szerint épp ezzel az intézkedéssel óvják a toleranciát, hiszen ezzel a döntéssel tiszteletben tartják valamennyi szülő nevelési elképzeléseit.

A teljes cikket az Axioma oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!