2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Külföld

Tengeri dróntámadásban megsérült egy orosz tartályhajó

Orosz tartályhajót támadtak az ukránok éjjel. Kijev szerint lassan de biztosan halad az ellentámadás. Moszkva pedig bejelentette egy település elfoglalását. Közben béketárgyalás kezdődik Szaúd-Arábiában.

  • Tengeri dróntámadásban megsérült egy orosz tartályhajó

Tengeri dróntámadásban megsérült Oroszország SIG nevű tartályhajójának motortere a Krím-félsziget mellett – jelentette be az orosz tengeri és folyami szállításért felelős szövetségi ügynökség.

Áldozatokról azonban nem érkezett jelentés.

Az ukránok közlése szerint, a hajó az orosz hadseregnek szállított üzemanyagot.

Nem sokkal később Kijev kijelentette: augusztus 23-ától kezdve minden olyan hajót, amely oroszországi kikötőbe tart, háborús szállítmányokat vivő járműként fognak kezelni.

Folytatódik a különleges katonai hadművelet – szögezte le a az orosz katonai tárca szóvivője.

Elfoglaltuk a Luhanszi területen található Novoszelovszkojét. A Kupjanszk térségében található települést, ahol erős támadásokat indítottunk az utóbbi hetekben. Csapataink továbbá javították helyzetüket a frontvonalon és a harkivi régióban egyaránt.

Igor Konasenkov hozzátette azt is: több mint 43 ezer ukrán katona esett el az ellentámadás kezdete óta.

„Rendkívül heves” küzdelmek zajlanak Bahmutnál – mondta az ukrán védelmiminiszter-helyettes.

A The Guardian szerint Hanna Maljar egy tévéinterjúban beszélt arról, hogy a heves harcok mellett az ukrán erők „lassan, de biztosan” előrenyomulnak a várostól délre, északon pedig megvédik az állásaikat. Azt állította, hogy mindez annak ellenére történik meg, hogy az oroszok jelentős erőket küldenek át Bahmut térségébe.

Az orosz védelmi minisztérium mindeközben azt állította, hogy Bahmuttól délre tüzérségi csapásokkal és légi csapásokkal sikerült visszaszorítaniuk az ukránokat.

A hétvégén a Szaúd-Arábiában kezdődő, az ukrajnai orosz háborút lezáró békés rendezésről szóló tárgyalásokkal kapcsolatban Kijev arra számít, hogy több országot is meggyőz majd a saját békeformulájának helyességéről.

A tárgyaláson Oroszország nem lesz ott, ennek ellenére a Kreml azt mondta, hogy „szemmel tartja” a találkozót.

Kína ugyanakkor megerősítette, hogy részt vesz Dzsiddában a megbeszélésen.

Közben egy spanyol portálon közölt interjúban Ferenc pápa is kijelentette: A vatikáni diplomácia nem adja fel a felek közötti közvetítést és a békére irányuló kezdeményezéseket. Ferenc pápa békeoffenzívának nevezte az ukrajnai háború leállítására tett erőfeszítéseket.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!