2024. 10. 04. Péntek Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Teheránnak nem áll érdekében egy kiszélesedett háborús konfliktus Izraellel

A Magyar Nemzetnek Sayfo Omar, a Migrációkutató Intézet kutatási vezetője beszélt a jelenlegi helyzetről.

  • Teheránnak nem áll érdekében egy kiszélesedett háborús konfliktus Izraellel

Az elmúlt időszakban az Izrael és Irán, valamint az Izrael és az Irán által támogatott libanoni Hezbollah közötti viszály kiszélesedése volt látható. Izrael többször hajtott végre katonai támadásokat Libanon déli része ellen, ahol a Hezbollah libanoni síita milíciának nagy a befolyása. Az izraeli támadások a Hezbollah tevékenységének visszaszorítását célozták, különösen a határ menti területeken. Teherán támogatja a Hezbollahot és részt vesz a regionális erőviszonyok alakításában, így a feszültségek növekedése összefügg az Iránnal való konfliktussal is. Hasszan Naszrallah Hezbollah-vezér halála után Irán a közelmúltban nagyszabású rakétatámadást hajtott végre Izrael ellen, ezzel tovább súlyosbítva a régióban uralkodó helyzetet.

Az iráni támadás komoly aggodalmakat váltott ki a nemzetközi közösségben, mivel a helyzet gyorsan egy kiterjedt konfliktushoz vezethet, ami hatással lehet az egész közel-keleti régióra. Joe Biden amerikai elnök kinyilvánította, hogy rendíthetetlen országa Izrael biztonsága iránti támogatása.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA!

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint igaza van az EU gazdasági halálát vizionáló Emmanuel Macronnak?
Államelnöki választások Romániában: az egyik jelölt Orbán Viktor kitiltásával kampányol + videó

Államelnöki választások Romániában: az egyik jelölt Orbán Viktor kitiltásával kampányol + videó

Habár még hetek vannak a román államelnöki választásokig, máris egészen elképesztő kijelentések hangzanak el a jelöltek részéről. A legnagyobb ellenzéki párt, a balliberális Mentsétek meg Romániát Szövetség elnöke egyenesen kimondta, ha az ország elnöke lesz, fontolóra fogja venni Orbán Viktor kitiltását Romániából. A részletekről Hermann Endre tudósít, Bukarestből.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!