2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Külföld

Tanulók pénzért cserébe azonosíthatták a gyilkosnak a francia tanárt

Több tanulót is őrizetbe vettek, mert a gyanú szerint pénzjutalomért cserébe azonosíthatták a francia tanárt a gyilkosnak, mielőtt lefejezte őt. Az iszlamista merénylettel összefüggésben eddig 15 embert vettek őrizetbe.

  • Tanulók pénzért cserébe azonosíthatták a gyilkosnak a francia tanárt

Négy nappal a Franciaországot megrázó merénylet után továbbra is egymás után érkeznek a gyászolók a meggyilkolt tanár iskolájához.

A brutális gyilkosság egész Franciaországot sokkolta. Az iszlamista merénylet óta a hatóságok hajtóvadászatot indítottak. 40 razziát hajtottak végre radikálisok otthonaiban és további rajtaütések várhatók.

A terrorcselekmény kapcsán eddig 15 embert vettek őrizetbe. Köztük több tanulót is, akik a Le Figaro cikke szerint pénzért azonosíthatták a tanárt a gyilkosnak, mielőtt az végzett áldozatával.

Elfogták a tanár egyik tanítványának apját és egy ismert iszlamista prédikátort is, akiket azzal vádolnak, hogy fatvát vagyis halálos ítéletet hirdetettek az ötgyermekes Samuel Paty ellen.

A támadó előállított családtagjai elmondták:

a csecsen terrorista az elmúlt egy évben radikalizálódott.

A hatóságok a héten 51 muzulmán szervezetet világítanak át, és várhatóan közülük többet feloszlatnak.

Brüsszelben is megemlékeztek a meggyilkolt tanárról

Az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén egy perces néma csenddel emlékeztek meg a lefejezett tanárról.

A 47 éves történelem tanárnak azért kellett meghalnia, mert a szólásszabadságról tartott óráján megmutatta a Charlie Hebdoban megjelent Mohamed-karikatúrákat. A 18 éves támadó szerint azonban ezzel megsértette a prófétát, ezért a csecsenföldi menedékkérő úgy döntött, bosszút áll. Pénteken a tanítás után lesben állt, követte a hazafelé tartó tanárt majd "Allah akhbar" kiáltással rátámadt és lefejezte a nyílt utcán.

 

 

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!