2024. 09. 17. Kedd Zsófia napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Külföld

Talán csak nem békemisszióba kezdett Olaf Scholz is?

Békekonferencia Oroszországgal? Scholz kancellár arról akar tárgyalni, hogyan lehetne gyorsabban véget vetni Putyin Ukrajna elleni háborújának. Moszkvát is be kell vonni, ebben egyetért Kijevvel.

  • Talán csak nem békemisszióba kezdett Olaf Scholz is?

„Úgy vélem, hogy most van itt az ideje annak, hogy megvitassuk, hogyan lehet ebből a háborús helyzetből kilábalni és gyorsabban békét teremteni, mint ahogyan az jelenleg látszik” – mondta az SPD politikusa a ZDF-nek adott interjújában. Az interjút a Spiegel szemlézte.

Arra a kérdésre, hogy legyen-e újabb békekonferencia, így válaszolt: „Biztosan lesz újabb békekonferencia. És az (ukrán) elnök és én egyetértünk abban, hogy Oroszországgal is kell egyet tartani”.

Scholz kitért a kérdés elől, hogy megbízik-e még Volodimir Zelenszkij ukrán elnökben, miután kiderült, hogy egy ukránok állítólag részt vettek az Északi Áramlat gázvezetékek elleni szabotázsakcióban.

„Jó a kapcsolatom Volodimir Zelenszkijjel” - mondta a kancellár. „Ugyanakkor teljesen világos számomra, hogy ezt az ügyet tisztázni kell”. 

A ZDF-nek adott nyári interjúban szóba kerültek az SPD gyenge választási eredményei és alacsony népszerűségi mutatói is. Olaf Scholz azonban nem akar bizalmi szavazást kiírni. A kormánynak többsége van a feladatok elvégzéséhez, jelentette ki. Ami az SPD gyenge szereplését illeti a szeptember eleji szászországi és türingiai tartományi választásokon, Scholz azt mondta, hogy ezeket az eredményeket „nem lehet szépíteni”. Különösen az AfD választási eredményei voltak „lehangolóak”.

A kancellár elismerte, hogy a legutóbbi választási eredményeknek köze van ahhoz is, hogy „egyes polgárok nem értenek egyet az Ukrajnának nyújtott támogatásunkkal”. Úgy véli azonban, hogy ez a helyes lépés, és ehhez ragaszkodni fog.

Korábban már több cikkben is beszámoltunk arról, hogy Németországban komoly viták vannak arról, vajon képesek lesznek-e támogatni Ukrajnát. Németország azt tervezi, hogy csökkenti az Ukrajnának küldött támogatást, vetette fel a brit The Telegraph korábban.

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: AFP

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Új területen, új hadműveletre készül Izrael

Új területen, új hadműveletre készül Izrael

A Hezbollah libanoni síita milícia támadásai miatt az Izrael északi részéből evakuált lakosok visszatérése csak úgy lehetséges, ha Izrael hadműveletet indít a határon - jelentette ki hétfőn Joáv Galant izraeli védelmi miniszter azon a megbeszélésen, amelyet Amos Hochsteinnel, az amerikai elnök különmegbízottjával tartott hétfőn.
Dánia újabb F-16-osokat ad át Ukrajnának

Dánia újabb F-16-osokat ad át Ukrajnának

Ukrajna az idei év végéig újabb dán F-16-os vadászgépeket kap - jelentette be Troels Lund Poulsen dán védelmi miniszter a Ritzau hírügynökségnek adott interjújában, amelyből a Jevropejszka Pravda ukrán hírportál idézett hétfőn.
Matteo Salvini nemzetközi mozgósítást hirdetett

Matteo Salvini nemzetközi mozgósítást hirdetett

Nagyszabású nemzetközi mozgósítást hirdetett meg a biztonság, a gondolatszabadság, a nemzeti szuverenitás védelmében Matteo Salvini október 6-ra a lombardiai Pontidába azt követően, hogy egy migránsokat szállító hajó feltartóztatása miatt az olasz ügyészség hat év börtönbüntetést kért rá - közölte a Liga párt hétfőn.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!