2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Külföld

Tajvan 700 tengerészgyalogost helyezett karanténba

Tajvan 700 tengerészgyalogost helyezett karanténba koronavírus gyanújával, Szingapúrban szombaton új rekordot döntött az egy nap alatt megfertőződöttek száma, miközben Japánban elérte a tízezret a fertőzöttek száma.

  • Tajvan 700 tengerészgyalogost helyezett karanténba

Tajvan 700 tengerészgyalogost helyezett karanténba, mert hármójuk koronavírus-tesztje pozitív lett. A tengerészek jószolgálati misszión vettek részt a csendes-óceáni Palaun - közölte a kormány szombaton.

A szigetországot - amely azon 15 állam egyike, amelyek hivatalos diplomáciai kapcsolatban állnak Tajvannal - három tajvani hadihajó kereste fel március közepén. A tengerészek a napokban tértek vissza hazájukba. Ez az első eset, hogy tajvani katonák fertőződtek meg. A hadsereg fertőtlenítette a három hadihajót. A szigorú óvintézkedéseknek köszönhetően Tajvanban eddig mindössze 398 fertőzött és hat halálos áldozat van hivatalosan.

Palau elnöke, Tommy Remengesau szerdán azt mondta: nem tud róla, hogy bárki is megfertőződött volna koronavírussal 20 ezres lakosú országában. Az államfő hozzátette: lezárja Palaut, hogy senki se hurcolhassa be a kórokozót.

Japánban szombaton elérte a tízezret a fertőzöttek száma, miközben a haláleseteké meghaladta a kétszázat - közölte az NHK állami tévéadó. A legtöbb fertőzést a fővárosból, Tokióból jelentették. Előző nap az ország teljes területére kiterjesztették a rendkívüli állapotot, hogy lassítsák a járvány terjedését. Abe Sindzó japán miniszterelnök felszólította a japánokat, hogy maradjanak otthon.

Szingapúrban rekordot döntött az új fertőzések száma: 942 embernél mutatták ki a SARS-CoV-2 kórokozót szombaton. Többségük munkásszállókon élő bevándorló. Az ország szigorú intézkedéseivel sikeresen lassította a járvány terjedését, és a szingapúri hozzáállást még az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is dicsérte. Az országban 5992 fertőzöttről és 11 halálesetről tudni.

Ausztráliában 68-ra nőtt a koronavírus halálos áldozatainak és 6533-ra fertőzöttjeinek száma szombaton, miközben a kormány arra buzdította az állampolgárokat: töltsenek le egy vitatott mozgáskövető alkalmazást telefonjukra, így segítve a járvány terjedésének megfékezését. Scott Morrison ausztrál kormányfő aláhúzta: a heteken belül elkészülő applikáció letöltése önkéntes lesz. Ugyanakkor jelezte: kéri az ausztrálok támogatását és együttműködését az egészségügyi dolgozók munkájának segítése, a közösség védelme és a gazdaság talpra állítása érdekében.

Indonéziában 6248 fertőzöttről és 535 halálesetről tudni. Délkelet-Ázsián belül itt a legmagasabb a fertőzöttek száma, és Kína után Indonéziában haltak meg a legtöbben Ázsiában. Eközben a Fülöp-szigeteken 6087 fertőzöttet és 397 halálesetet jegyeztek fel.

Iránban 80 868 fertőzöttről és 5031 halottról tudni - mondta el Kianus Dzsahánpúr egészségügyi minisztériumi szóvivő.

Egy a héten közzétett parlamenti jelentés szerint a koronavírus halálos áldozatainak valós száma a hivatalos csaknem kétszerese lehet, míg a fertőzöttek 8-10-szer többen lehetnek. A közel-keleti országok közül Iránt sújtja leginkább a járvány.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb Biden került bajba

Újabb Biden került bajba

Az üzletemberként dolgozó James Bident a testvéréhez fűződő üzleti és pénzügyi kapcsolatairól kérdezték a képviselőház felügyeleti bizottságának tagjai.
Prőhle Gergely: Évek óta tart Németországban a migrációval kapcsolatos tipródás + videó

Prőhle Gergely: Évek óta tart Németországban a migrációval kapcsolatos tipródás + videó

Velkovics Vilmos vendége Prőhle Gergely, korábbi berlini nagykövet, az NKE intézet igazgatója volt, akivel többi között a következő témákat beszélték meg. A menedékkérők állami segélyezésének formájaként bevezetik Németországban a fizetési kártyát, a konzervatív ellenzék megtiltaná, hogy alkoholt és cigarettát lehessen vásárolni a kártyával, Komplett városrészeket vettek át a bevándorlók Berlinben.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!