2024. 10. 14. Hétfő Helén napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Külföld

Szöul: Észak-Korea a két országot összekötő utak felrobbantására készül a saját területén

Észak-Korea a két országot összekötő, a keleti és a nyugati tengerpartjához közeli utak felrobbantására készül a saját területén a határ menti demilitarizált övezetben - közölte hétfőn a dél-koreai hadsereg szóvivője.

  • Szöul: Észak-Korea a két országot összekötő utak felrobbantására készül a saját területén

I Szongdzsun közölte: az egyéb munkavégzésnek álcázott műveletekből arra lehet következtetni, hogy a robbantásokat minél előbb, még hétfőn végre akarják hajtani.

A szóvivő ugyanakkor nem volt hajlandó válaszolni egy hétvégi észak-koreai bejelentéssel kapcsolatos kérdésekre. Phenjan szombaton azt állította, hogy Dél-Korea pénteken olyan drónokat reptetett az észak-koreai főváros légterébe, amelyek nagy számban szórtak szét Észak-ellenes politikai propagandaanyagokat. A szóvivő azt mondta, azért nem kommentálják ezt az állítást, hogy Észak-Korea ne használhassa fel reagálásukat egy újabb provokációja lehetséges indokaként. I Szongdzsun azt azonban nem tagadta, hogy Dél-Korea az utóbbi két évben jelentősen megerősítette légvédelmi kapacitását, mivel 2022-ben hét észak-koreai drón repült be, majd tartózkodott több órán át Szöul légterében.

Az észak-koreai legfőbb vezető lánya, Kim Jodzsong hétfőn kiadott és a KCNA állami hírügynökség által idézett közleménye szerint "világos", hogy a dél-korai hadsereg és az Egyesült Államok áll a drónok berepülése mögött. Az akciót országa szuverenitásának megsértéseként értékelte, amire Észak-Korea úgy reagált, hogy nyolc felfegyverzett tüzérségi egységet helyezett készenlétbe a határövezetben.

Az észak-koreai hadsereg október 9-én jelentette be, hogy teljesen elvágja az országot Dél-Koreával összekötő utakat és vasútvonalakat, és megerősíti a határ saját oldalán lévő területeit. A lépést azzal indokolták, hogy válaszlépés volt a dél-koreai hadgyakorlatokra és az amerikai stratégiai nukleáris eszközök gyakori megjelenésére a térségben.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ez a semleges gazdaságpolitika lényege + videó

Ez a semleges gazdaságpolitika lényege + videó

A semleges gazdaségppolitika lényege, hogy nem ideológiák mentén kötünk megállapodásokat - erről Lentner Csaba közgazdász beszélt hétfő este a HírTV Napi aktuális című műsorában Orbán Viktor miniszterelnök új gazdasági programja kapcsán.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!