2024. 04. 14. Vasárnap Tibor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Külföld

Szökőárriasztást adtak ki az erős földrengés miatt Indonéziában

Erős, 7,9-es erősségű földrengés rázta meg Indonézia Maluku tartományát helyi idő szerint kedd hajnalban, a térségre szökőárriasztást adtak ki - közölte az Európai Földközi-tengeri Szeizmológiai Intézet (EMSC).

  • Szökőárriasztást adtak ki az erős földrengés miatt Indonéziában

Az amerikai földtani intézet (USGS) ugyanakkor 7,6-os erősségűre tette a nagyjából két percig tartó földmozgást, amelynek központját a föld felszínétől 97 kilométer mélyen, a Tanimbar-szigetcsoporttól 148 kilométerre északnyugatra mérték.

A rengést a 600 kilóméteres távolságra lévő észak-ausztráliai Darwin is egyértelműen érezték - jelentette a news.com.au hírportál.

A szigetcsoport Maluku Barat Daya körzetének tengerparti lakosait a hatóságok arra kérték, hagyják el otthonaikat és magasabb helyeken keressenek fedezéket az esetleges cunami elől - közölte a Hszinhua hírügynökséggel Eva Tuhumury, az indonéziai katasztrófakezelési hatóság egyik vezető tisztviselője. Ugyanakkor előzetes értesülések szerint a várt hullámok elmaradtak a partvidéken.

Doni B. Layan, a legsúlyosabban érintett Kepulauan Tanimbar körzet katasztrófavédelmi hatóságának műveleti vezetője a Hszinhua kínai hírügynökségnek telefonon nyilatkozva elmondta, hogy több épület szenvedett károkat, illetve dőlt össze a térségben. Hozzátette, hogy a pontos kárfelmérés még tart, de esetleges áldozatokról egyelőre nem érkezett hír.

Layan közölte azt is, hogy a szökőárgyakorlatoknak köszönhetően a rengést követően több mint kétezer embert menekült el a partvidékről magasabban fekvő térségekbe.

Az első nagy erejű földmozgást három gyengébb utórengés követte.

Az érintett országrész Banda-tenger és az Arafura-tenger között, Indonézia főszigetétől több mint 800 kilométerre délkeletre található. A nagyobb károkat okozó földrengések fészke általában közelebb van a földfelszínhez.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál – Megvan mit akar a nyugat Oroszországtól + videó

Globál – Megvan mit akar a nyugat Oroszországtól + videó

Oroszország javát – vagy inkább javait akarja a pénzügyi háttérhatalom, és úgy tűnik kitart emellett az elhatározása mellett még akkor is, ha ezzel az atomháború szélére sodorja a A részletekről beszélt Boros Imre, közgazdász és Bogár László közgazdász a Globalban. Vigyázat a nyugalom megzavarására alkalmas tények hangzanak majd el. Szerkesztő-műsorvezető: Virághalmy Sarolta.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!