2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Az életmentő - Semmelweis Ignác igaz története

Következik:

Vezércikk 05:00

Külföld

Szíria elismerte a patthelyzetet

Elismerte a szír kormány, hogy patthelyzet alakult ki közte és a felkelők között. Damaszkusz ma nyújtotta át vegyi fegyverei listáját az illetékes nemzetközi szervnek. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa a jövő héten fogadhat el határozatot a szíriai mérgesgázarzenál megsemmisítése ügyében. Az amerikai külügyminiszter szerint Washington és Moszkva egyetért abban, hogy kemény határozattal kell fellépni a szíriai rezsim ellen.

A polgárháború sújtotta országban a lázadók egyre megosztottabbak, gyakoriak az összecsapások a radikális és a mérsékelt felkelők között. A török határhoz közeli Azaz városában pénteken háromnapi öldöklés után kötöttek tűzszünetet a szélsőséges iszlamisták a lázadók másik csoportjával. A nyugati hatalmak nagy része a dzsihádisták térnyerése miatt nem támogatja az ellenzéki erők felfegyverzését.

„A terroristák, akik ellen harcolunk, külföldi dzsihádisták, és megpróbáljuk kihasználni, hogy mi jobban ismerjük a terepet, mint ők. Biztosak vagyunk a győzelmünkben, ez a mi földünk, és nem adjuk fel – mondta a szír kormányhadsereg egyik tisztje, miután elfoglaltak egy stratégiai fontosságú területet Damaszkusz mellett.


Bár kisebb sikerek mindkét oldalon vannak, jelentős lépést sem a kormányerők, sem a lázadók nem tettek a végső győzelem felé. A szír vezetés a háború során először ismerte el, hogy patthelyzet alakult ki a harcoló felek közt. A miniszterelnök-helyettes szerint Bassár el-Aszad elnök kormánya tűzszünetet kér majd a tervezett genfi békekonferencián.

A szíriai rezsim közben átadta vegyi fegyverei listáját a hágai székhelyű Vegyifegyver-tilalmi Szervezetnek. A dokumentum mintegy ezer tonna mérges gázról tesz jelentést. Az amerikai külügyminiszter, miután telefonon egyeztetett orosz kollégájával, Szergej Lavrovval, kijelentette: az ENSZ Biztonsági Tanácsának a jövő héten cselekednie kell a szíriai vegyi fegyverekről kötött amerikai–orosz megállapodás ügyében.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Orbán Viktor pénteken Berlinben adott interjút a Kossuth Rádiónak. Ebben többek között Manfred Weberről néppárti vezetőről mondott meghatározásokat. Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei – Ferencz Orsolya miniszteri biztos, Kacsoh Dániel a Mandiner főszerkesztő-helyettese és Rákay Philip kreatív producer – kiderül a ma esti adásból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!