2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Külföld

Szingapúrban meghaladta a tízezret a fertőzöttek száma

Szingapúrban a délkelet-ázsiai országok közül elsőként meghaladta a tízezret a koronavírus fertőzések száma, miután három egymást követő napon több mint ezer fertőzöttet regisztráltak.

  • Szingapúrban meghaladta a tízezret a fertőzöttek száma

A városállam egészségügyi minisztériuma szerint az utóbbi egy napban 1016-al gyarapodott az esetek száma, amelyeket szinte kivétel nélkül az alacsony fizetésű - túlzsúfolt szállásokon élő - vendégmunkások körében regisztráltak. A fertőzöttek közül mindössze 15-en szingapúri állampolgárok, illetve állandó lakosok.

Hétfőn 1426, kedden 1111 fertőzöttet azonosítottak, s a szerdai adatokkal együtt számuk 10 141-re emelkedett.

Bár a fertőzések számát tekintve Délkelet-Ázsiában Szingapúrban van a legtöbb eset, a Covid-19 betegségben elhunyt 11 pácienst illetően a városállamban az egyik legalacsonyabb a halálozások száma.

Gan Kim Jong egészségügyi miniszter kedden elmondta, hogy a regisztrált fertőzöttek számának ugrásszerű növekedése az utóbbi két hétben a kormányzat kiterjedt tesztelésével magyarázható a külföldiek által lakott munkásszállásokon. Beszélt arról is, hogy az intézkedések szigorítása keretében a vendégmunkások most már nem hagyhatják el a szálláshelyeket, és nem járhatnak dolgozni.

Az egészségügyi tárca szerint keddig bezáróan 7127 fertőzött vendégmunkást regisztráltak. Mintegy 1,2 millió külföldi dolgozik Szingapúrban, akik közül nagyjából 200 ezren élnek a város különböző pontjain lévő munkásszállásokon.

A kormány egyben bejelentette, hogy az eredetileg május 4-ig bevezetett részleges karantént a fertőzések magas száma miatt négy héttel június 1-ig meghosszabbítja. Szingapúrban csak a nélkülözhetetlen szolgáltatásokat nyújtó boltok tartanak nyitva, az iskolákat és az egyetemeket bezáratták. A szingapúri lakosok csak a legszükségesebb esetekben hagyhatják el otthonukat. A járványügyi szabályok megsértőit pénzbírságokkal, illetve akár szabadságvesztéssel is sújthatják.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!