2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Napi aktuális 00:10

Külföld

Szijjártó Péter: Talán soha ilyen fontos nem volt a Nyugat-Balkán stabilitása

Magyarországon egyrészt keletről szembesülünk a háború jelentette biztonsági válsággal, délről pedig a migráció jelentette biztonsági fenyegetéssel – jelentette ki Szijjártó Péter.

  • Szijjártó Péter: Talán soha ilyen fontos nem volt a Nyugat-Balkán stabilitása

A külgazdasági és külügyminiszter szerint ebben a helyzetben kiemelten fontos a Nyugat-Balkán békéje, amihez az Európai Unió bővítésére van szükség. Az Európai Tanács döntése, ami szerint 2030-ig eltolnák az új tagok felvételét, elfogadhatatlan – szögezte le a tárcavezető. Úgy véli, az uniós tagországok sem őszinték: a folyosókon a nyilvánosság előtt a többség persze úgy nyilatkozik, hogy támogatja a bővítést, de amikor zárt ajtók mögött vagyunk, akkor a tagországok egy jelentős része, már sokkal szkeptikusabban beszél a bővítésről – fogalmazott Szijjártó Péter.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!