2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Szíjjártó Péter: Brüsszel a legnagyobb támogatója az embercsempészetnek

A tárcavezető hangsúlyozta, ahelyett, hogy a bűnözőket megállítanák, kvótarendszerrel küldenek meghívókat a migránsoknak és így az őket szállítóknak.

  • Szíjjártó Péter: Brüsszel a legnagyobb támogatója az embercsempészetnek

Az embercsempészet legnagyobb támogatója maga Brüsszel. - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter a boszniai kollégájával közös budapesti sajtótájékoztatóján rámutatott, éppen az Európai Unió bevándorláspolitikája miatt működik az embercsempészet.

A tárcavezető hangsúlyozta, ahelyett, hogy a bűnözőket megállítanák, kvótarendszerrel küldenek meghívókat a migránsoknak és így az őket szállítóknak. Emlékeztetett, hogy Brüsszel nem járult hozzá a határvédelemhez, amire a kormány 650 milliárd forintot költött, de elítéli, hogy Magyarország nem akarja fizetni a bűnözők ellátását a börtönökben.

,,Az embercsempészeknek az üzleti modellje azért működik, mert Brüsszel bevándorláspárti politikát hajt végre. Hogyha Brüsszel végre változtatna és világosan megfogalmazná, hogy Európába csak legálisan lehet bejönni, és mindenki, aki illegálisan jön be, az vissza lesz küldve. Na az szétverné az embercsempész hálózatok üzleti modelljét. De nem ezt teszi Brüsszel. Hanem Brüsszel a kvóták újra erőltetésével egy meghívólevelet küldött minden migránsnak, hogy jöjjenek ide" - fejtette ki Szíjjártó Péter.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Európa szellemi megszállása zajlik

Európa szellemi megszállása zajlik

Miért kellene elfogadnunk, hogy vallási jelképet és politikai üzenetet nem lehet a focipályákon viselni, ám a „szivárványzászló” ott lehet?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!