2020. május 31.,
vasárnap, Angéla, Petronella napja

Szijjártó Péter a CNN-nek: Jean-Claude Juncker megbukott

Hír TV

2019. április 27., szombat 16:54

Az amerikai CNN televíziónak adott interjút Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter, melyben kijelentette, Jean-Claude Juncker megbukott, mivel ő az Európai Bizottság valaha volt egyik legsikertelenebb elnöke. Szijjártó szerint a Soros György megbízható emberének tartott politikus rossz döntéseinek köszönhető, hogy az Unió most gyengébb, mint valaha. Az Európai Néppárttal (EPP) való együttműködés kapcsán a miniszter kifejtette, a Fidesz szeretne egy keresztény és konzervatív EPP tagja lenni, azonban úgy látja, hogy ezek a feltételek egyre kevésbé teljesülnek a pártcsalád gyors balra tolódása miatt.

Juncker és Soros: két ember Európa ellen

Jean Claude Juncker megbukott – mondta Szijjártó Péter, CNN-nek adott interjújában. Soros György befolyási körébe tartozó médium vendégeként kiemelte, az isiászos politikus, aki nemrégiben majdnem felgyújtott három ruandai képviselőt, nagyon sikertelen elnöki ciklust tudhat maga mögött és elsősorban neki köszönhető, hogy az EU az elmúlt években súlyosan meggyengült. Minden rosszul meghozott döntés közül pedig a migrációs krízis rossz kezelését emelte ki a külügyminiszter.

Úgy gondolom, hogy az egyik legrosszabb döntés, amelyet az európai bizottság a legutóbbi ciklusban meghozott, az a migrációval kapcsolatos döntése volt

– fejtette ki.

Ennek elősegítésért pedig rengeteget tett Soros György is, aki kidolgozta, hogy hogyan lehetne megsemmisíteni az európai népek nemzeti és kulturális örökségét – tette hozzá Szijjártó. Szintén felrója Junckernek, hogy a Bizottság egy az egyben a Soros-tervnek megfelelően cselekedett, amellyel hozzájárult Európa és az Unió szisztematikus leépítéséhez.

Szembe megyünk a mainstreammel

Hozzátette, emiatt valóban komoly összeütközésbe kerültek a mainstream politikai erőkkel és a feléjük tendáló Néppárttal, azonban Szijjártó szerint a Fidesz továbbra is elkötelezett partnere szeretne lenni egy keresztény és konzervatív EPP-nek. Ennek kapcsán megemlítette azt is, hogy szerinte a Néppárt egyfajta értékválságon megy keresztül és szépen lassan elveszti identitását. A miniszter annak a félelmének is hangot adott, hogy az EPP hamarosan akár olyan pártcsaláddá is deformálódhat, amely szintén a Soros-terv, – akárcsak részleges – végrehajtására törekszik. Ezért van ütköző pályán jelenleg a Fidesz a Néppárttal, de ezt a tendenciát szeretné megfordítani.

Mi egy masszív migráció-ellenes álláspontot képviselünk, míg az Európai Parlament egy migráció párti politikát követ. Ebből nyilván következnek összetűzések, azt pedig hogy kinek van igaza, majd eldöntik az emberek az EP-választásokon, május 26-án

– mondta.

Hozzátette, emiatt  valóban komoly összeütközésbe kerültek a mainstream politikai erőkkel és a feléjük tendáló Néppárttal, azonban Szijjártó szerint a Fidesz továbbra is elkötelezett partnere szeretne lenni egy keresztény és konzervatív EPP-nek. Ennek kapcsán megemlítette azt is, hogy szerinte a Néppárt egyfajta értékválságon megy keresztül és szépen lassan elveszti identitását. A miniszter annak a félelmének is hangot adott, hogy az EPP hamarosan akár olyan pártcsaláddá is deformálódhat, amely szintén a Soros-terv, – akárcsak részleges – végrehajtására törekszik. Ezért van ütköző pályán jelenleg a Fidesz a Néppárttal, de ezt a tendenciát szeretné megfordítani.

Amikor mi csatlakoztunk az EPP-hez, akkor az egy valódi keresztény- konzervatív pártcsalád volt. Most azonban a Néppárt koalíciós partnere a szocialistáknak az EP-ben és sajnálatos módon a szocialisták jobban saját képükre tudták formálni a Néppártot, mint a Néppárt a szocialistákat… Ha pedig ez a nyitás folytatódik, mi nem fogjuk tudni követni a Néppártot ezen az úton

– mondta Szijjártó.

Ennek ellenére a miniszter azt is egyértelművé tette, hogy jelen állás szerint a Fidesz továbbra is a Néppárt csúcsjelöltjét, Manfred Weber-t támogatja az Európai Bizottság elnöki székéért folytatott versenyben.

Az EPP tagjai vagyunk, így természetesen a néppárti csúcsjelöltet támogatjuk

– jelentette ki a politikus.

PestiSrácok.hu