2022. 10. 04. Kedd Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napi aktuális 06:30

Külföld

Szijjártó: nem marad válasz nélkül, ha Ukrajna konzult utasít ki

  • Szijjártó: nem marad válasz nélkül, ha Ukrajna konzult utasít ki

Magyarország tiltakozik és ha kell akár megnehezíti Ukrajna uniós és NATO csatlakozási szándékát a kárpátaljai magyarok listázása miatt - jelentette be Szijjártó Péter. A héten egy ukrán nacionalista weboldal nyilvánosságra hozta több olyan kárpátaljai önkormányzati képviselő nevét és címét, akik ukrán-magyar kettős állampolgárok. Később kikerült egy videó is, amelyen az látható, hogy az érintettek esküt tesznek a beregszászi magyar konzulátuson. Az ukrán külügyminiszter kijelentette, hogyha Magyarország nem hívja vissza a beregszászi magyar konzult, akkor Ukrajna fogja kiutasítani. Szijjártó Péter az ukrán politikai kampány részének tartja az akciót, a tárcavezető jövő héten találkozik az ukrán külügyminiszterrel.

„Nekünk a nemzetközi jog eszközeivel kell harcolnunk és a nemzetközi politika eszközeivel, mert ezt tudjuk megtenni. És nekünk a nemzetközi politikai térben abból fakad előnyünk, hogy olyan integrációk tagjai vagyunk, ahova az ukránok- állítólag persze- igyekeznek. Mi nekünk ez a politikai eszközünk. És én azért is küzdöttem mindig ezért, hogy ezeket ne adjuk fel és ne kérdőjelezzük meg azt, hogy éljünk-e ezekkel az eszközökkel, mert ha ezekkel nem élünk, akkor viszont semmilyen eszközünk nem lesz” – fogalmazott a miniszter.

A megszállt területekkel foglalkozó ukrán tárca helyettes vezetője szerint ki kell utasítania Ukrajnának a beregszászi magyar konzult az „útlevélbotrány” után. Heorhij Tuka - aki 2015 és 2016 között Luhanszk megyei kormányzó volt - vasárnap a Facebookon közzétett bejegyzésében emellett azt állította, hogy már hónapokkal korábban figyelmeztetett a kárpátaljai „kúszó szeparatizmusra".

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Rehabilitációs játszóteret kapott a Semmelweis Egyetem

Rehabilitációs játszóteret kapott a Semmelweis Egyetem

Az egyik legnagyobb áruházlánc támogatásával, egy játszóteret vehettek birtokba a 2-es számú Gyermekklinika lakói. Az intézmény igazgató hangsúlyozta: nincs fontosabb annál, minthogy mindent megtegyenek a kórházban gyógyuló gyerekekért.

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!