2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Külföld

Szijjártó: Európa akkor lesz erős, ha a családok Európája lesz

Európa akkor lesz erős, ha a családok Európája lesz – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter a Századvég Alapítvány konferenciáján. Szijjártó Péter azt mondta: abban, hogy melyik úton halad majd a kontinens, az európai polgároknak döntő szavuk lesz májusban.

  • Szijjártó: Európa akkor lesz erős, ha a családok Európája lesz

A gyereknevelés elismerésre méltó érték, ezt üzeni a kormány a családvédelmi akciótervvel – jelentette ki a konferencián Novák Katalin. A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár kiemelte, fontos az anyagi segítség, de a társadalomnak is értékelnie kell, ha valaki felelősen dönt a gyerekvállalás mellett.

„El kell fogadni, hogy ma már a fiatalok bizonyos létbiztonságra vágynak ahhoz, hogy családot alapítsanak, és azzal a sok segítséggel, amit a családtámogatásokon keresztül nyújtunk nekik, akár a régi, akár az új típusokkal, ebben igyekszünk nekik segíteni, tehát kell hozzá, de nem elég” – fogalmazott Novák Katalin.

 

 

Balog Zoltán miniszterelnöki biztos hangsúlyozta: a családok Európájának megvalósítása kulturális és lelki kérdés is. „A családpolitikánknak a lényege az, hogy a közösségi érdekek számos esetben megelőzik az egyéni érdekeket is, ezért kulturális kérdés a családi életre nevelés, amikor azt akarjuk, hogy korábban szülessenek a gyermekek, hogy fiatalabbak legyenek a családok, és a munka és a család egyensúlyát meg tudjuk teremteni, akkor erről a felelős gondolkodásról beszélünk” – emelte ki a miniszterelnöki biztos.

Balog Zoltán szerint helyes döntés volt a „Soros-tervet” állítani a küzdelmük középpontjába, mert a milliárdos filozófiája szerint aki beenged az jó és aki kizár az pedig rossz. A miniszteri biztos hangsúlyozta: csak azt kell beengedni, ami jó, és ami rossz, azt kívül kell tartani.

„Európa akkor lesz erős, ha a családok Európája lesz.”

A külgazdasági és külügyminiszter arra hívta fel a figyelmet, hogy az unió előtt álló kihívásokból fakadó viták az európai parlamenti választásban csúcsosodnak majd ki.

 

 

 

 

„Az Európai Parlament és az annak nyomán megalakuló Európai Bizottság a reményeink szerint egy migrációellenes, ebből fakadóan, egy erős Európa-párti álláspontot fog vinni, vagyis reményeink szerint a következő EP és a következő Európai Bizottság az európai családok oldalára áll, az Európába belépni szándékozó, vagy már itt lévő migránsok helyett” – húzta alá Szijjártó Péter.

 

A tárcavezető kiemelte: az erős Európa eléréséhez vissza kell adni a polgárok és a családok biztonságát, és meg kell őrizni a keresztény kultúrát és az európai identitást.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!