2024. 04. 21. Vasárnap Konrád napja
Jelenleg a TV-ben:

A Pál utcai fiúk

Következik:

Híradó 15:10

Külföld

Szijjártó: A járvány elleni védekezés helyett a Fidesz eltávolítását szervezte az EPP frakcióvezetője

Szijjártó Péter szerint Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője a koronavírus-járvány elleni védekezés helyett a "legsikeresebb EPP-tagpárt eltávolítását szervezte, és az ehhez szükséges bürokratikus trükkökön agyalt." Novák Katalin pedig azt nyilatkozta a Magyar Nemzetnek, hogy egy ellenséges lépés miatt hagyta el a Fidesz a néppárti frakciót.

  • Szijjártó: A járvány elleni védekezés helyett a Fidesz eltávolítását szervezte az EPP frakcióvezetője

A külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán azt írta: Európában naponta emberek ezrei halnak meg és emberek tízezrei fertőződnek meg a koronavírus-járvány miatt. Az európai embereknek oltásra és lélegeztetőgépekre van szükségük: ezek mentenek ugyanis életet - tette hozzá.

"Itt az ideje, hogy feltegyük a kérdést: az Európai Parlament legnagyobb frakciójának havonta sok ezer eurót kereső vezetője hány munkaórát töltött oltóanyagok beszerzésével vagy bármi mással, ami az európai emberek életének, egészségének, munkahelyének megvédéséhez szükséges?" - fogalmazott a miniszter, hozzáfűzve: a választ mindannyian el tudjuk képzelni.

"Manfred Weber szégyellje magát! Jó, hogy végre nem tartozunk olyan frakcióhoz, amit egy ilyen ember vezet" - olvasható a bejegyzésben.

Manfred Weber az Európai Parlament legnagyobb frakcióját vezeti. Európában naponta emberek ezrei halnak meg és emberek...

Közzétette: Szijjártó Péter – 2021. március 3., szerda

Novák Katalin: Egy ellenséges lépés miatt hagyta el a Fidesz a néppárti frakciót

A brüsszeli buborékban élő politikusok döntöttek az Európai Néppárt alapszabályának módosításáról, amely a Fidesz kilépéséhez vezetett - nyilatkozta Novák Katalin a Magyar Nemzetnek.

A Fidesz külügyekért felelős alelnöke azt mondta, miközben a koronavírus-járványban naponta több ezer ember hal meg, a pártcsalád mégis azzal volt elfoglalva, hogy a magyar európai parlamenti képviselők mozgásterét korlátozza. Emiatt az ellenséges lépés miatt hagyták el a frakciót.

MTI/Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!