2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Amerika magyar grófja 03:00

Külföld

Szigorítások Kaliforniában

Nem lassul a járvány terjedése Amerikában. Kaliforniában emiatt szigorú korlátozások léptek életbe. Bezártak a bárok, fodrászszalonok, múzeumok a mozik, az éttermek pedig csak elvitelre szállíthatnak. Továbbra is az Egyesült Államok a legfertőzöttebb ország a világon, ott már több mint 15 millióan kapták el a kórt. Tovább szigorították a távolságtartási szabályokat Szöulban és környékén, ahol rekord számú megbetegedést regisztráltak a hét végén. A világon már több mint 67 millióan fertőződtek meg. A gyógyultak száma meghaladta a 46 és fél milliót.

  • Szigorítások Kaliforniában

Egy évvel ezelőtt 2019 decemberében jelent meg a koronavírus a kínai Vuhanban. A járvány azóta már 191 országban vagy régióban ütötte fel a fejét és világszerte másfél millió ember életét követelte.

A járvány kiindulópontjának számító Kínában az elmúlt napon 15 embernél mutatták ki a fertőzést. Az 1 milliárd 400 milliós országban eddig 86 ezer ember kapta el a kórt és 4634-en haltak meg a koronavírus miatt.

Ezzel szemben a 330 milliós Egyesült Államokban már több mint 15 millióan fertőződtek meg és csaknem 300 ezren vesztették életüket.

Rekord magas a kórházban ápolt betegek száma is. Több mint 101 ezren szorulnak ellátásra.

Az elmúlt napon 175 ezer új esetet jelentettek. December 1-je óta több mint 1 millió embernek lett pozitív a tesztje. A legtöbb esetet Texasban, Kaliforniában, Floridában diagnosztizálták.

Kaliforniában ezért szigorú korlátozások léptek életbe. Bezártak a bárok, fodrászszalonok, múzeumok, mozik és beltéri szabadidős létesítmények. Az éttermek csak elvitelre szállíthatnak. A lakosok pedig csak különleges esetekben hagyhatják otthonukat.

Indiában 9 millió 600 ezren kapták el a kórt. A világ harmadik legfertőzöttebb országa pedig Brazília, a dél-amerikai államban több mint 6 és fél millió embernek mutatott pozitív eredményt a tesztje.

Tovább szigorították a távolságtartási szabályokat a hatóságok Szöulban és környékén. A dél-korai fővárosban a hétvégén rekord számú megbetegedést regisztráltak. Így rohamosan csökken az elérhető kórházi ágyak száma is.

Ez egy rendkívül veszélyes helyzet, amely már az egész országra kiterjed. Ennek megfelelően úgy döntöttünk, hogy a társadalmi távolságtartást 2,5 méterre, a nem fővárosi területeken pedig 2 méterre emeljük, hogy ne terjedjen tovább a vírus

- jelentette be az egészségügyi miniszter.

Iránban kéthetes leállás után újra megnyíltak az üzletek, mivel 10 százalékkal csökkent a fertőzöttek száma az országban. Haszan Roháni elnök azonban arra figyelmeztetett, hamarosan visszatérhet a vörös készültség, ha a lakosság nem tartja be a szigorításokat.

Véleményem szerint a kijárási tilalom nagyon jó lépés és az embereknek ezt komolyan kellene venni. Még mindig vannak autók az utakon annak ellenére, hogy nagy összegű bírságokat vezettek be azoknak, akik megszegik a tilalmat. Vannak akik továbbra is azt tesznek amit akarnak. Őszintén szólva azt gondolom, hogy sok probléma amivel szembesülünk, a saját hibánk

- mondta ez a fővárosi lakos.

Iránban már több mint 50 ezren haltak bele a koronavírusba.

A világon már több mint 67 millióan fertőződtek meg. A gyógyultak száma meghaladta a 46 és fél milliót.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!