2022. 01. 28. Péntek Károly, Karola napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 12:50

Külföld

Szigorítások Kaliforniában

Nem lassul a járvány terjedése Amerikában. Kaliforniában emiatt szigorú korlátozások léptek életbe. Bezártak a bárok, fodrászszalonok, múzeumok a mozik, az éttermek pedig csak elvitelre szállíthatnak. Továbbra is az Egyesült Államok a legfertőzöttebb ország a világon, ott már több mint 15 millióan kapták el a kórt. Tovább szigorították a távolságtartási szabályokat Szöulban és környékén, ahol rekord számú megbetegedést regisztráltak a hét végén. A világon már több mint 67 millióan fertőződtek meg. A gyógyultak száma meghaladta a 46 és fél milliót.

Egy évvel ezelőtt 2019 decemberében jelent meg a koronavírus a kínai Vuhanban. A járvány azóta már 191 országban vagy régióban ütötte fel a fejét és világszerte másfél millió ember életét követelte.

A járvány kiindulópontjának számító Kínában az elmúlt napon 15 embernél mutatták ki a fertőzést. Az 1 milliárd 400 milliós országban eddig 86 ezer ember kapta el a kórt és 4634-en haltak meg a koronavírus miatt.

Ezzel szemben a 330 milliós Egyesült Államokban már több mint 15 millióan fertőződtek meg és csaknem 300 ezren vesztették életüket.

Rekord magas a kórházban ápolt betegek száma is. Több mint 101 ezren szorulnak ellátásra.

Az elmúlt napon 175 ezer új esetet jelentettek. December 1-je óta több mint 1 millió embernek lett pozitív a tesztje. A legtöbb esetet Texasban, Kaliforniában, Floridában diagnosztizálták.

Kaliforniában ezért szigorú korlátozások léptek életbe. Bezártak a bárok, fodrászszalonok, múzeumok, mozik és beltéri szabadidős létesítmények. Az éttermek csak elvitelre szállíthatnak. A lakosok pedig csak különleges esetekben hagyhatják otthonukat.

Indiában 9 millió 600 ezren kapták el a kórt. A világ harmadik legfertőzöttebb országa pedig Brazília, a dél-amerikai államban több mint 6 és fél millió embernek mutatott pozitív eredményt a tesztje.

Tovább szigorították a távolságtartási szabályokat a hatóságok Szöulban és környékén. A dél-korai fővárosban a hétvégén rekord számú megbetegedést regisztráltak. Így rohamosan csökken az elérhető kórházi ágyak száma is.

Ez egy rendkívül veszélyes helyzet, amely már az egész országra kiterjed. Ennek megfelelően úgy döntöttünk, hogy a társadalmi távolságtartást 2,5 méterre, a nem fővárosi területeken pedig 2 méterre emeljük, hogy ne terjedjen tovább a vírus

- jelentette be az egészségügyi miniszter.

Iránban kéthetes leállás után újra megnyíltak az üzletek, mivel 10 százalékkal csökkent a fertőzöttek száma az országban. Haszan Roháni elnök azonban arra figyelmeztetett, hamarosan visszatérhet a vörös készültség, ha a lakosság nem tartja be a szigorításokat.

Véleményem szerint a kijárási tilalom nagyon jó lépés és az embereknek ezt komolyan kellene venni. Még mindig vannak autók az utakon annak ellenére, hogy nagy összegű bírságokat vezettek be azoknak, akik megszegik a tilalmat. Vannak akik továbbra is azt tesznek amit akarnak. Őszintén szólva azt gondolom, hogy sok probléma amivel szembesülünk, a saját hibánk

- mondta ez a fővárosi lakos.

Iránban már több mint 50 ezren haltak bele a koronavírusba.

A világon már több mint 67 millióan fertőződtek meg. A gyógyultak száma meghaladta a 46 és fél milliót.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tombol a járvány

Itthon ma is meghaladta a 17 ezret a regisztrált covid fertőzöttek száma.

Ünnepel a Városligeti Műjégpálya

Szombaton ünnepli 152. születésnapját a Városligeti Műjégpálya. Az esemény egyfajta pótünnepség is lesz, mert a két esztendővel ezelőtti jubileumi emlékezés elmaradt a koronavírus-járvány miatt - tájékoztatta a Budapesti Sportszolgáltató Központ (BSK) az MTI-t.

Műsorok

A gyalázat napja

A Newsmax 42 perces dokumentumfilmje a Capitolium 2021. január 6-i ostromáról - Globál, szombat 23 óra, HírTV.

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!